MİLLETVEKİLİ ARAS “PARALEL YAPININ VALİSİ AHMET PEK, IĞDIR’DA KARDEŞ KAVGASI ÇIKARMAYI PLANLADI”

Tarih : 2016-07-25 / Kategori : Genel Haber

MİLLETVEKİLİ ARAS “PARALEL YAPININ VALİSİ AHMET PEK, IĞDIR’DA KARDEŞ KAVGASI ÇIKARMAYI PLANLADI”

         15 Temmuz 2016’da darbe girişiminin Iğdır valisi, Iğdır halkı ve Iğdır  Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından püskürtülmesi nedeniyle tutulan ‘Demokrasi Nöbeti’nin 8.’ncı gününde Iğdır  sokaklarını yine binlerce vatandaş boş bırakmadı.

 

         Iğdır valiliği önünde kurulan kürsüde konuşan Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, ”Iğdırlılarda paralel yapıdan çok çekti. Iğdır’a atanan Paralel yapının emniyetteki  imamı şu anda tutuklu eski vali Ahmet Pek, Iğdır’da kardeş kavgası çıkarmak için her yolu denedi. Bir müftü raporu hazırlatarak Iğdır’da yaşayan Caferileri İrancı, Kürtleri de terörist olarak niteledi. 15-16 yaşındaki, ülkücü gençleri İran’dan geliyorsunuz siz ajansınız diye gözaltına aldırdı. Nahcıvan Gümrük müdürünün telefonunu dinlemeye alarak  “Neden çocuğunu Nahcıvan da ki FETÖ  okulundan aldın” diye Türkiye de gözaltına alarak 8 ay haksız yere ceza evin de yatırdı.
     Öğle bir şebeke kurmuşlardı ki Vali, Savcı, Emniyet müdürü, Hakimlerden oluşan FETÖ ‘cü şebeke haksız yere yüzlerce insanı kendilerinden değil diye tutukladılar halen hapislerde yatıyorlar. Bir Caferi din hocasına kumpas kurdu. 
    Sebep valiye sen kardeş kavgası çıkarmak istiyorsun demesiydi.Allaha şükür ki Iğdır halkı bu oyunlara gelmedi.” dedi
            Darbe sürecine de değinen Milletvekili Nurettin Aras, “Bunlar devletin parasıyla alınan silahları milletin üzerinde kullandılar. Bu nasıl bir ruh halidir belli değil. Dini de kullanan bu guruh, haydutlar halkın kutsalını bile tanımadan milletin üzerine ateş açtılar. Bu darbe teşebbüsunu destekleyenler kimler, emperyalist güçlerdir. Çünkü Türkiye çok hızlı kalkınmaya başladı. Bunu çekemeyen devletler darbeyi hazırladılar. 17-25 Aralık, gezi olayları bunun örneğidir. FETÖ  darbesiyle sizlerin geleceğine el koymaya çalıştılar ama halk engelledi.Batının amacı gelişen Türkiye’’yi sendeletmekti bunu da ancak Tayip Erdoğan’ı götürerek hallede bilirdiler. FETÖ terör örgütünün amacı Başkomutanı götürmekti. Ben her zaman söyledim Tayip Erdoğan Allah'ın gönderdiği bir nimettir.. Hepimiz Allah’ın gönderdiği nimetin kıymetini bilmeliyiz, bilmesek ne olur  bizi imtihana tabi tutarlar bu millet bir imtihandan geçiyor hem de  Hz. İbrahim’in imtihan edildiği bir imtihandan geçiyor bu millet ve bu millet bu imtihanı kazanmıştır.  Allahın izniyle OHAL ilan edilmiştir. Ülkemizin bağırsaklarının tamamını temizleyeceğiz ki bir daha darbe girişimi olmasın. Bu mücadele haç ile hilalin mücadelesidir. Allah'ın izniyle hilal galip gelecektir.“ dedi.
            Milletvekili Aras, Iğdır valisi  Alpman ve Ak Parti il başkanı Tutulmaz yaşanan darbe sürecini anlatarak demokrasiye sahip çıkan Iğdırlılara teşekkür ettiler. Haber:Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.