Iğdır’da Demokrasi Nöbeti

Tarih : 2016-07-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Demokrasi Nöbeti

    Iğdır Belediye Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen ve İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, demokrasi nöbetine devam ediyor.

 

         Iğdır İl Müftülüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından valilik binası önünde program düzenlendi. Program boyunca okunan ilahi, Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, “Iğdırlıların demokrasiye ne kadar bağlı ve korumak için kararlı olduğunu birlikte görüyoruz. Bu anlamlı geceyi tertip eden müftümüze ve ilahi grubuna teşekkür ediyorum. Sizlerden bu birlikteliğinizi, bu dayanışmayı devam ettirmenizi bekliyorum. Ülkemizin bu birlik ve beraberliğe her zaman daha çok ihtiyacı oluyor. Bu acı olay bizleri ve farklılıklarımızı zenginlik olarak birleştirdi. Bu güzel tablo ve kalabalık ortaya çıktı” dedi. 
         Iğdır İl Müftüsü Cüneyt  Kulaz, “Sayın Valimizin himayelerinde bu programı tertipledik, Cenabı Allah hepinizden razı olsun. ‘Vatan sevgisi imandandır’ demiş Peygamber Efendimiz, (s.a.s) dolayısıyla vatanı uğruna şehit düşmüş insanların şehadeti alidir. Bir insanı en kıymeti varlığı bedenidir. Bu manada bir insan bendini en çok bir şey için feda edebilir şeklinde düşünmemiz lazım. Vatanımız, dinimiz, bayrağımız seviyoruz ki canımızı feda ediyoruz. İşte bu fedakarlığın bedeli şehadettir; peygamberlikten sonra en ali, en ulvi rütbedir, Allah bu rütbeyi hepimize nasip etsin” dedi.
    Daha sonra Kulaz dualar okudu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.