IĞDIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CIRIT,” FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ, BİR PROJE ÜRÜNÜDÜR.”

Tarih : 2016-07-29 / Kategori : Eğitim

IĞDIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CIRIT,” FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ, BİR PROJE ÜRÜNÜDÜR.”

           Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Valilik önünde tutulan demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada  Fethullahçı Terör Örgütü, bir proje ürünüdür. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler  diğer örgütler gibi    bu örgüt, Proje gereği üzerimize salınmıştır. 

 

           Bütün kurumlar gibi medyamızda darbecilere karşı direnmiş darbecilerin karşısında yer almıştır.”dedi.
            Demokrasi nöbetinde konuşan Cırıt şunları söyledi:” Bizim tarihimiz, dışarıdan gelen saldırılara ve içeriden yapılan ihanetlere rağmen, milletin vatanına ve devletine sahip çıkmasının örnekleriyle doludur.15 Temmuz şanlı direnişi, bu muhteşem tarihin en başında yerini almıştır.Milletimizin, bu teröristlerin elindeki silah ve tank namlularının, uçak ve helikopter bombalarının karşısında gösterdiği dik duruşu nesiller boyunca takdirle anlatılacaktır.Darbe teşebbüsünün ortaya çıkışı ve yapılan çağrılarla birlikte meydanlara, sokaklara çıkan vatandaşlarımızın her biri Ulubatlı hasan,Seyit onbaşı, Fahrettin Paşa, birer Fatihtir. Tankların önüne kendini siper edip hedeflerine ulaşmalarını engelleyen, bunun için hayatını riske atan, yaralanan, şehit olan her bir vatandaşımız için ne desek minnettarlığımızı ifade edemeyiz.    
        Geçmişteki darbelerin ve darbe teşebbüslerinin aksine, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tepkisini süratle ortaya koyan, yayınladıkları bildiriyle temsil ettikleri milletin şerefine, onuruna, haysiyetine  sahip çıkan milletvekillerimizin her biri bu Milletin Bağımsızlığının sembolü olmuştur. Siyaset kurumu, 15 Temmuz’daki duruşuyla onuruna sahip çıkmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında en çok katkısı olanların başında, hiç şüphesiz Emniyet Teşkilatımız ve polislerimiz geliyor. Darbe teşebbüsünde bulunan ihanet çetesinin ilk hedefi, kendilerine müdahale etme potansiyeli gördükleri Emniyet Teşkilatımızın kritik birimleriydi.
       Ellerindeki tüm imkanları kullanarak, milletimizle birlikte ihanet çetesi mensuplarının girişimini boşa çıkartmak için çalıştılar. Bu darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında büyük katkısı olan Emniyet Teşkilatımızın her bir mensubuna en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından biri de medyamızdır.Medyamızın nerdeyse tamamı darbecilerin karşısında yer almış, demokrasinin ve milli iradenin safında net bir tavır sergilemişlerdir.Silah tehdidine rağmen darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü mensupları karşısında son derece net ve sağlam bir duruş sergileyen medya mensuplarımızın her biri vatansever bir kalemdir.Elbette en önemli teşekkürlerden birini, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, darbe teşebbüsüne karşı çıkan, emirlerindeki kuvvetleri bu alçak girişimin dışında tutan komutanlarımız ile baskılara rağmen bu ihanete ortak olmayan askerlerimiz hak etmektedir.Herhangi bir örgütün veya şahsın esiri değil, milletin ordusunun mensupları olduklarını gösteren tüm subaylarımıza, askerlerimize teşekkür ediyoruz.
        Bu süreçte Başta sayın ığdır Valimiz olmak üzere tüm valilerimiz sağlam ve dik duruşlarıyla halkımıza örnek ve önder olmuşlardır. Millet olarak, Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık varlığımız boyunca, bu tür sayısız tehditle, saldırıyla, teşebbüsle karşı karşıya kaldık. 100 yıl önce, artık ayağa kalkamaz denilen milletimizin Çanakkale’deki, Kutü’l Amare’deki şahlanışından aldığımız güçle İstiklal Harbimizi verdik ve başarıya ulaştırdık. Cumhuriyet tarihi boyunca da ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar, tuzaklar, ihanetler durmadı,hep devam etti. Türkiye ne zaman bir hamle yapacak olsa, darbeyle, cuntayla, ekonomik, siyasi, sosyal krizlerle önü, gücü, takati kesilmeye çalışıldı.Ülkemiz, geçtiğimiz 14 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde ekonomik dengelerden yatırımlara, savunma sanayinden ihracata kadar her alanda yeni bir şahlanış dönemine girdi. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başlayan, sesi gittikçe daha gür çıkan Türkiye fotoğrafının birilerini çok rahatsız ettiğini biliyoruz.Şunu da çok iyi biliyoruz ki, ülkemizde faaliyet gösteren tüm terör örgütleri, ki buna Fethullahçı Terör Örgütü de dahildir, proje ürünüdür ve belli amaçlarla üzerimize salınmıştır.
Bu topraklarda, kendi milletinin üzerine tankla, uçakla, helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez.Bunların hepsi, uzun yıllar boyunca, sinsi bir planın parçası olarak özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş,beyinleri iğfal edilmiş mankurtlardır. Gözleri olup görmeyen, kulakları olup duymayan, dilleri olup konuşmayan bu insanlara ne anlatsanız boştur. Bizim için, milletimizin ve devletimizin bekası, her şeyin önünde gelir. Türkiye, devleti ve milletiyle, dört temel sütuna sıkı sıkıya sarılma iradesini, 15 Temmuz darbe girişimine karşı şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymuştur. Bir, tek millet. bu millet Türk’ü ile Kürdü ile Lazı ile, Çerkez’i ile, Gürcüsü ile Abhazı ile Romanı ile  Boşnağı ile Arnavut’u ile velhasıl, 79 milyon tek millet, bizi bölemeyecekler.Tek bayrak altında yaşıyoruz. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız,  şehidimizin ta kendisidir. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.  Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte bu vatan, 780 bin kilometrekare ile tek vatandır.
    Dördüncüsü, tek devlet.Bu ilkeler etrafında bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.Birliğimiz daim olsun.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.