5 BİN KİŞİDEN DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ..

Tarih : 2016-07-30 / Kategori : Genel Haber

5 BİN KİŞİDEN DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ..

15 Temmuz darbe girişimine karşın demokrasi nöbeti tutmaya devem ediyor.

        lğdır Valisi Ahmet Turgut Alpman ve  Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ın organize ettiği MHP, Ak Parti, CHP' li vatandaşlarında katılarak destek verdiği   “Demokrasi Yürüyüşü”ne 5 bin kişi Türk bayrakları ile katılarak 4 km slogan atarak yürüdü.
          Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nun darbe girişimine karşı; Iğdırlı vatandaşlar, 15'inci günde de  demokrasi nöbeti tutmak için alanları doldurmaya devam ettiler.
          Darbe girişimine karşı tepkilerini ellerinde salladıkları Türk Bayraklarıyla dile getirenlerin yürüyüşü Valilik yolu sonundan  başlayarak Iğdır  Valilik binası önünde sona erdi.
             Burada konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, demokrasi nöbetinin 15'nci gününde  Iğdırlılar ilk günde olduğu gibi, yine milli iradeye sahip çıktıklarını belirtti.
             Alpman, "İlk gün olduğu gibi aynı heyecanla sizleri yine Iğdır sokaklarında “Demokrasi yürüyüşünde“ görmek beni çok mutlu etmiştir. Demokrasi bayramınız kutlu olsun. Fetullahcı terör örgütüne karşı dim dik Iğdırlılar olarak ayaktayız. Burada vatandaşlarımızla bir nevi bayram yapıyoruz" dedi.
        Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan’da “Iğdır’a isteyerek geldim. Iğdırlılar gerçekten vatansever insanlardır. Bunu Darbe girişiminden sonrada gördüm. Ben 17 Temmuzda göreve başladım.Iğdır’da tuttuğunuz demokrasi nöbetini canı gönülden destekliyor ve katılıyorum. Bu darbe girişiminde bulunanlar cezalarını çekeceklerdir.” şeklinde konuştu.
            Emniyet Müdürü Yüksel Babal’da “Iğdır tarihinin en büyük yürüyüşünü gerçekleştirmiştir. Herkesi kutluyorum.” dedi.
            MHP Iğdır İl Başkanı Üstün Eğrice de bunun bir ihtilal girişimi olmadığını, bunun bir terör saldırısı olduğunu  söyledi.
                 Eğrice, "Bu halkımıza, demokrasimize yapılmış bir terör saldırısıydır. Bunun başındakiler Emperyalist güçler, başta Amerika ve sonrasında piyonu Fetullah Gülen'dir. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı ki, üç beş çapulcuya bırakılsın. Bu vatanın her toprağında her karışında kanımız var. Öyle bir avuç çapulcuya da bırakılmaz" şeklinde konuştu.

                AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz,  “bugün Iğdır’ın bütün renklerini bir arada görme sevinci içerisindeyim. Bugün AK Parti'si ile MHP lisi Iğdır'ımızın birlik ve beraberliğini, kardeşliğini, bayrağına, toprağına ve vatanına olan sevgisini beraber ortaya koymuştur. Ben bu dayanışmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
               Ehlibeyt Alimler derneği başkanı Behlül Salman’da “Darbe girişimini kınadıklarını belirterek, burada toplanan Türk, Kürt, Laz, Sünni, Şii vatandaşların tek amaçları var vatan bölünmesin, bayrak inmesin, ezan susmasın. Hepimiz Fetullah terör örgütüne birlik olarak gereken dersi verdik” dedi.
              Program Kuranı kerim okunmasıyla sona erdi. Söğütlü mahallesi muhtarlığı ve Kıbrıs gaziler derneği de bir kurban kesti.
               Sık sık FETÖ Terör örgütü karşıtı sloganlar atan kalabalık “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz“ sloganı ile meydanı inlettiler.
         Mitinge Iğdır Valisi Ahmet Turgut Alpman, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ve siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.