Iğdır Prematüre İkizlere Uçak Ambulans

Tarih : 2016-08-17 / Kategori : Sağlık

Iğdır Prematüre İkizlere Uçak Ambulans

Iğdır Devlet Hastanesinde 15 Ağustos günü dünyaya gelen prematüre ikizler uçak ambulansla daha iyi tedavi olanakları bulunan Erzurum'a nakledildi.

 

     Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi dün gece gelen Fİliz Demir, acil serviste ilk çocuğunu dünyaya getirdi. 
    Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıUzmanı Dr. Harika Dikdur, Demir'i servise aldırarak ikinci çocuğunun doğumunu sağladı. Yaklaşık 5,5 aylık olarak dünyaya gelen biri kız diğeri erkek bebekler için Sağlık Bakanlığından istenen ambulans uçak, gece yarısından sonra bebekleri Erzurum'a nakletti.
    İlk bebeğini dünyaya getirmenin heyecanı içinde olan Filiz Demir'in önce özel bir hastaneye gittiğini, düşük riski nedeniyle Devlet Hastanesine geldiğine işaret eden Başhekim Nevruz Erez, "Ailenin 6-7 yıldan beri çocukları olmuyor. 15 Ağustos gecesi geldiği Acil Serviste doğum yapıyor. Daha sonra servise alınıyor. Bebeklerin biri 430 diğeri 660 gram ağırlığında. Primatüre bebekler için Sağlık Bakanlığından uçak istedik. Hatay'dan havalanan ambulans uçak, Iğdır Havalimanına indi. Doktorların gözetiminde 112 Acil Servis ekiplerince, kuvöz içerisinde havalimanına getirilen ikiz bebeklerle anneleri, ambulans uçakla saat 02.00'de Erzurum'a gönderildi. Anne ve bebekler Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı" diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.