KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURULUR İL GENEL MECLİSİ KOMPLE FESİH EDİLDİ

Tarih : 2016-08-17 / Kategori : Genel Haber

KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURULUR İL GENEL MECLİSİ KOMPLE FESİH EDİLDİ

Sürekli sorulduğu için açıklama yapma gereği hissettim. 

İl Genel meclisi 15 Nisan günü yasal sorumluluğunu yerine getirememiş ve meclis başkanı ile divanını seçememiştir. 
    15 Nisan günü Meclis Başkanlığı için iki kişi aday olmuştu, içişleri bakanlığı tarafından hakkında görevden uzaklaştırma kararı olan Abdulkadir Özsular 6, Cabbar Şıktaş ise 5 oy almıştı. Bu sonuç İçişleri bakanlığı tarafından geçersiz sayılmış ve meclisin sefih edilmesi üzere Danıştay'a gönderilmişti. 
    Danıştay savcısı mütalaasını açıklamış ve Iğdır İl Genel Meclisinin fesih'ini istemişti. Danıştayda kararını bu yönde verdi ancak henüz bizlere tebliği edilmedi. 
Bizlere tebliği edildiği taktirde yargı yolu açık olursa, bizler 4 MHP, 1 Ak Parti'li meclis üyesi duruma itiraz edeceğiz. Yok eğer yargı yolu kapalı olursa, yüksek seçim kurulu yaklaşık iki ay içerisinde seçim kararı alacak ve tüm partiler yeniden aday belirleyecek ve il genelinde halk sandığa giderek yeniden İl Meclis Üyelerini seçecektir. 
    Ben bu yeni yapılacak olan seçimde aday olmayacağım. 
    Zira ben ilk seçildiğimde, belki üç-beş kişiyi geçmeyecek sayıdaydılar ama öyle bir karalama propagandası yaptılar ki, seçildiğime bile pişman olmuştum. O arkadaşlarımız sevinebilirler, Nisan ayından beri meclisimiz çalışmıyordu zaten, bundan sonra da çalışmayacak ve bende artık meclis üyesi değilim.
    Bunu unutmayın ki, eğer ben ve arkadaşlarım, partimize ve seçmenimize ihanet etmiş olsaydık, şimdi meclisimiz ve üyeliğimiz devam ediyordu, 
Almış olduğumuz karar meclis'in fesih edilebileceğini göze alarak alınmıştır. Zira HDP'de aynı kararlılıkla meclisin fesih edilebileceğini göze almıştı. 
    Bu üç dört aylık zaman diliminde, MHP Genel Merkezinden bir tek kişi arayıp gelişmelerle ilgili bilgi almamış, yönlendirmemiş ve sadece MHP İl Teşkilatı ile yaptığımız istişareler ile karar alınmıştır. 
    Pişman değiliz, üzüntülü değiliz. 
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.