Telefon dolandırıcılarına dikkat

Tarih : 2016-08-30 / Kategori : Genel Haber

Telefon dolandırıcılarına dikkat

Dolandırıcılar Iğdır’da

 

    Iğdır emniyet müdürü uyarıyor “dolandırıcılara Sakın inanmayın..
                Iğdır’a gelen telefon dolandırıcıları vatandaşları telefonla arayarak dolandırmaya çalışıyor. En son vali yolunda oturan bir vatandaşı dolandıran, dolandırcılar yüklü miktarda para ve altını alarak kayboldular.
                Önceden belirledikleri kişilerin ev iş yeri eş gibi bilgilerine ulaşan telefon dolandırıcıları aynı anda karı kocayı arayarak “Eşiniz kuyumcu soygununa karıştı şu anda emniyette ifade veriyor ve görgü tanıkları ile telefonda konuşuyor gibi karşıdaki, kişiyi, ikna etmeye çalışarak para altın alıyorlar. Bugünde ev telefonundan bir kişiye ulaşan dolandırıcıların aradıkları bayanın uyanık çıkması üzerine telefonu kapatmak zorunda kaldılar. Özellikle bayanları hedef seçen telefon dolandırıcıları kendilerini savcı polis gibi unvanlarla tanıtarak kandırmaya çalışıyorlar.
                Iğdır emniyet müdürü Yüksel Babal, ”telefon dolandırıcıları konusunda birkaç ihbar ve şikayet aldık konuyu değerlendiriyoruz. Ekiplerimiz dolandırıcıların peşinde“ dedi.
               Babal, vatandaşların daha dikkatli olması ve bu tür dolandırıcılara itibar etmemesi uyarısında bulundu.
                 Babal, 'Dolandırıcıların yöntemleri, kendisini polis olarak tanıtan kişi, 'senin hesabın  terör örgütünün  eline geçmiş, FETÖ terör örgütünde adın geçiyor.  Gibi laflar ederek  şu hesap numarasına şu kadar para aktarıyorsun, biz bankanın önünde tertip aldık, bunları yakalayacağız.Senin adını çıkaracağız gibi sözler ediyorlar. Siz bu konuda bize yardım edeceksiniz ve sizin paranızı iade edeceğiz' ,eşiniz kuyumcu soygununa katıldı diyerek bu şekilde vatandaşları kandırarak iyi niyetlerini suiistimal ediyorlar. Polis hiçbir zaman yardım için para talep etmez. Iğdır’da yaşayan insanların iyi niyeti suistimal ediliyor. Iğdır’ın insanı polise güveniyor ve güvendiği için de kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından iyi niyetleri suistimal ediliyor. Kendisini polis olarak tanıtan ve bu şekilde para yatırılmasını isteyen kişilere itibar etmeyin' dedi.
             Babal şunları kaydetti: ” Bu sıcak ve sisli havadan yararlanmaya çalışan telefon dolandırıcıları da ortam ve şartlara göre yeni yöntemler geliştirip, vatandaşı kandırmaya devam ediyor. Daha önce kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'adınız Ergenekon, Balyoz ya da bir kuyumcu hırsızlığında' geçiyor deyip vatandaşları dolandıran şahıslar, darbe girişiminin ardından yine kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'Adınız darbe listesinde yer alıyor, darbeciler adınıza telefon hattı çıkarmış' yalanları ile vatandaşları dolandırmaya başladı.
       Bu gibi girişimlere önlemek amacı ile Iğdır Emniyet Müdürlüğü cep telefonlarına uyarı mesajı göndererek vatandaşı uyardı.
    Olası durumda Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık girişiminde bulunan şahsılara asla itibar etmemelerini, böyle bir durumla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını veya en yakın kolluk kuvvetine başvurmaları gerektiği hususunu kamuoyuna önemle, saygıyla hatırlatırız.”
                Dolandırıcılarla mücadele için her yolu denediklerini ifade eden Yüksel Babal, vatandaşların dolandırıcılara karşı bilinçlendirilmesi için sıkı bir çalışma içersine girdiklerini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.