DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA

Tarih : 2016-08-31 / Kategori : Genel Haber

DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA

EMNİYET MÜDÜRÜ YÜKSEL BABAL’IN BÜTÜN UYARISINA RAĞMEN VATANDAŞ DOLANDIRICILARA PARA KAPTIRMAYA DEVAM EDİYOR.

            Haber: Ali ŞIKTAŞ ; Daha iki gün önce Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal tarafından yapılan “Telefon dolandırıcılarına inanmayın” uyarısına rağmen vatandaş parasını dolandırıcılara kaptırmaya devam ediyor.
                Edinilen bilgiye göre Iğdır Üniversitesinde görevli D.Ö  isimli  öğretim görevlisi hoca kendisini arayan telefon dolandırıcılarının “Emniyetten arıyoruz Adınıza kayıtlı hesaptan FETÖ terör örgütü hesabına para aktarılmıştır. Şu banka hesabına para yatırırsanız sizi kurtarırız sözü üzerine öğretim görevlisi D.Ö verilen hesap numarasına 19. 400 Tl yatırdı daha sonra dolandırıldığını anlayınca polise gidip şikâyetçi oldu.
                Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal,”Defalarca vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Fakat nedense her seferinde insanımız dolandırıcılara para kaptırmaya devam ediyor. “ Daha önce terör örgütü PKK’nın, DAEŞ’in adını kullanan telefon dolandırıcıları örgüt değiştirdi. Dolandırıcılar ülkemizin içine bulunduğu sıkıntılı günleri dahi istismar ediyorlar. Kendilerini polis, savcı veya hakim olarak tanıtan dolandırıcılar artık Fettullahçı Terör Örgütü(FETÖ) adını kullanıyorlar”, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendilerini polis, savcı, hakim gibi tanıtıp vatandaşları telefonla arayan, sosyal medya üzerinden temasa geçen dolandırıcılar, şu yalanı söylüyor :“Adınız darbe soruşturmasında geçiyor.. Bu işten kurtulmanız için belli bir miktar para vermeniz gerekiyor”Dolandırıcılar, vatandaşlara gözdağı vererek, istedikleri paranın kendilerine gönderilmesi durumunda daha sonra geri verileceği ve kimseye bir şey söylememelerini istiyorlar.Iğdırlılar , şunu kesinlikle bilmeli..
    Bu kişiler her dönemi değerlendiren, her döneme göre bir yöntem üreten profesyonel dolandırıcı.. Hakim, savcı, asker, polis kesinlikle vatandaştan para istemez.. Dolandırıcılar telefonla aradıkları ya da sosyal medya üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlara, güvenlik güçleri adına aradıkları yalanını belirterek şöyle diyorlar :“ Adınız darbe soruşturmasında geçiyor. Sizinle gerçek darbecileri yakalayacağız. Operasyona destek olarak şu hesaba para yatırmanız gerekiyor”Pekala böyle bir telefon gelirse veya sosyal medya üzerinden bu tür bir iletişim kurulursa vatandaş ne yapacak ?Lafı fazla uzatmadan hemen 155’i  156’yı   aramak gerekiyor..Bir de evde arama bahanesiyle dolandırıcılık-hırsızlık yapanlar var.. Kapıya gelen 2- 3 kişi kendilerini asker veya polis olarak tanıtıp, evi arama talimatı aldıklarını söylüyor..
    Hem de üniforma giyen asker ve polis kılığındaki  bu hırsızlar, ülkenin yaşadığı olağanüstü durumu fırsata çevirerek, vatandaşın da duygularını istismar ederek, şu yalanı uyduruyorlar: “ Oğlunuzu askere alacağız. Acilen bize teslim etmeniz gerekiyor. Para verirseniz oğlunuzu götürmeyiz ”Direnç görmeleri halinde evde arama yapacaklarını söyleyen bu kişiler para ve değerli eşyaları alıp ortadan kayboluyor..
    Kirli örgütle uzaktan yakından ilişkiniz bulunmadığına göre, kapınıza gelen kişilerin kötü niyetli olduğunu anlamak zor olmasa gerek.”dedi. Polis, şimdi telefon dolandırıcılarını arıyor. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası