ELEKTRİĞE KAPILAN YILAN KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Tarih : 2016-09-05 / Kategori : Sağlık

ELEKTRİĞE KAPILAN YILAN  KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Karakoyunlu İlçesinde yüksek gerilim hattına çarpan Yılan Kartalı sağ kanadından yaralandı.

 

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı ekiplerine haber verilmesi ile İlçeye giden ekipler yaralı olan Yılan Kartalını Aras Edaş yetkililerinden teslim aldı. 
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, “Şube Müdürlüğünde kontrolden geçirilen Yılan Kartalının sağ kanadının uçma yada avlanma esnasında yüksek gerilim teline takılması neticesinde kanadında yanmaya bağlı zarar gördüğü ve travma geçirmesi nedeniyle İlk tedavisinin ardından Kafkas üniversitesi Yaban hayvanları tedavi ve rehabilitasyon merkezine gönderildi. tedaviye alınan yılan Kartalının sağlık 
durumunun iyi olduğu ancak yanan sağ kanadındaki hasarın iyileşip uçma kabiliyetini kazanarak doğaya dönüp dönmeyeceği tedavi sürecinde belli olacaktır.” dedi.
    Yılan kartalı hakkında bilgi veren Türkoğlu şunları kaydetti;  “Yılan kartalı, atmacagiller familyasından orta büyüklükte bir kartal türü olup gündüz avlanırlar.
1,7-1,9 kg ağırlığında, 63-68 cm boylarında ve 185-195 cm kanat açıklığına, Arazilerde baskın olan beyaz alt kısımları ve grimsi-kahverengi olan üst taraflarıyla fark edilebilirler.
    Kuyrukta 3 ila 4 şerit bulunur. Baykuşa benzer yuvarlak başı, parlak sarıgözleri ve açık renk çizgili kanat altı banat dikkat çekerler. Yılan kartalları 500 metreye kadar yükselir ve süzülürler, avlanmaları, aşağı doğru keskin
dalışlarla yaparlar.
    Açık ve ekili araziler, kıraç, taşlık çalılık bölgeler ve kurak bölgeler ve bayırlar yaşam alanlarıdır; ancak yuvalarını ağaçlara yaparlar. Avları genellikle sürüngenler, küçük memeliler kuşlar ve çoğunlukla yılanlardır.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.