Iğdır Bulut Hastanesi İl Dışına Sevklerin Önüne Geçti

Tarih : 2016-09-05 / Kategori : Sağlık

Iğdır Bulut Hastanesi İl Dışına  Sevklerin Önüne Geçti

Iğdır Bulut Hastahanesi Uzman kadrosunun başarılı operasyonları sayesinde il dışına hasta sevkleri azaldı.

    Kısa bir süre önce Iğdır Bulut Hastahanesinde göreve başlayan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cemal Deniz Taş, Çalışmalar hakkında şunları kaydetti; “Ege üniversitesi tıp fakültesi 2006 mezunuyum genel cerrahi ihtisasımı İstanbul Bakırköy eğitim araştırma hastanesinde 2012 yılında tamamladım Mecburi hizmet görevimi mardin Nusaybin devlet hastanesinde tamamladıktan sonra Azerbaycan Gence international hospital de 1.5 yıl gastroenteroloji ve onkolojik cerrah olarak çalışıp 13 temmuz dan itibaren özel Iğdır bulut hastanesinde görev yapmaktayım. Cerrahi eğitimim boyunca ileri laparoskopi, minimal invaziv cerrahi, robotik cerrahi, tanısal ve girişimsel endoskopi eğitimi alıp fransa Strasburg (ircad) üniversitesinde robotik cerrahi alanında konsol cerrahı ünvanı başarı ile elde ettim. 
    Laparoskopi ve robotik cerrahi uygulamarı hakkında onlarca kurs ve seminere katılıp 1000’ e yakın uygulamam oldu. 
          Tanısal ve girişimsel endoskopi alanında ülkenin en iyi endoskopistleri ile beraber çalışıp sınırsız deneyime ulaştım. 
          Yurt içi ve yurt dışı 22 adet makale ve sunumum oldu. 
          Yerli ve uluslararası kongrelere defalarca katılıp sözlü bildiriler ve sunumlarım olmuştur.
    Şu an çalışmakta olduğum bulut hastanesinde Iğdır ve çevresinde sahip olduğumuz ileri ameliyathane şartları, cihazları ve profesyönel kadrosuyla laparoskopik (kapalı) şişmanlık ve reflü ameliyatları, kapalı ve açık cerrahi teknikle mide ve kalın barsağın iyi huylu ve kötü huylu hastalıkları, açık ve kapalı tüm cerrahi acil ameliyatları yapabilmekteyiz. 
    Meme hastalıkları ve kanserini tanıyıp ileri tekniklerle ameliyat edebilmekteyiz. 
    Tiroid bezi ve endokrin sistemin cerrahi operasyonlarını yüksek güven ve başarıyla uygulayabilmekteyiz,
karaciğer ve safra yolları hastalıklarında kapalı ameliyatlar yapabilmekte ve bu hastalıkların tedavisini üstlenebilmekteyiz.
    Karın duvarı ve karın içi fıtık cerrahisinde dünyada da altın standart olarak belirtilen laparoskopik (kapalı) fıtık ameliyatlarını yapabilmekteyiz ve ayrıca izsiz cerrahi denen tekniklerle safra kesesi , fıtık ve birçok hastalığı tedavi edebilmekteyiz.
Kurduğumuz ileri endoskopi ünitesi ve cihazlarla gastroskopi ve kolonoskopi yapabilmekte ağrısız endokopi denilen anestezi eşliğinde girişimler yapabilmekteyiz. Endoskopi ile acil kanamalı hastalarda varis kanamalarında kanama durdurabilmekte halkımızı başka merkezlere acilen sevk edilmesini ve gereksiz kanama amaliyatlarını önleye bilmekteyiz.
     Endoskopi ile saptadığımız mide ve kalın barsak kitlelerinin ameliyatsız çıkartılmasını sağlayabilmekteyiz.  Ayrıca endokopi ile şişmanlık hastalığına çözümler üreterek mide balonu koyabilmekteyiz.     
    Ameliyatsız hemoroid tekniklerini kolayca uygulayıp hastalara hemoroid bandı konulabilmekte.
    Kısacası, Iğdır Bulut hastanesi bünyesinde bölgede yapılamayan ve bu nedenlerle çevre illere olan yoğun sevkin ve hastaların çektiği zahmetlerin önüne geçebilmek ve halkımızın en yeni, güncel ve teknolojik cerrahi ameliyatlara kolayca ulaşmasını sağlamak amacıyla cerrahi kliniği, endoskopi ünitesi
ve ameliyathanemizle görevimizin başındayız.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.