Iğdır ‘da Destekleme ve Yetiştirme Kursları İçin Çalışmalar Başladı: İlk Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2016-09-06 / Kategori : Eğitim

Iğdır ‘da Destekleme ve Yetiştirme Kursları İçin Çalışmalar Başladı: İlk Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Yapıldı

  Iğdır  Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları aralıksız devam ediyor.

 

            Bu kapsamda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ilgili değerlendirme ve planlama toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ın başkanlığında,Ortaokul ve Lise Müdürlerinin katılımı ile  Kurtuluş İlkokulunda yapıldı.
            Toplantının açılışında konuşan  Kurslardan sorumlu Müdür Yardımcısı Mehmet Tüzen, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ilgili yürürlükteki mevzuat ile Bakanlık ve Müdürlük tarafından şu ana kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
          Tüzen,“Bu öğretim yılında, geçen yıl edindiğimiz tecrübeler ışığında, uygulamayı daha iyi yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum. Bakanlığımız ve Müdürlük olarak biz bu kursları çok önemsiyoruz; verimli ve faydalı olmasını da istiyoruz.. Bu kurslarla, öğretmenlerimizin emeğinin karşılığını görmesini sağlamak istiyoruz.” Dedi.
           Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’te ,Bakanlığımız bu konuya çok büyük bir önem veriyor, dolayısıyla bizde  de çok önemsiyoruz. Bu öğretim yılında sizinle yürüteceğimiz titiz çalışma sayesinde özellikle üniversite sınavına ve TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç duyan bütün çocuklarımıza yardımcı olacağımızı umuyorum. Türkiye ortalamasında üst sıralara tırmanıyoruz. Bunu inanmış bir kadroyla bu başarıyı daha da yukarılara çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Müdürlük olarak, örgün ve yaygın eğitime devam eden öğrenciler ile mezun adaylara yetiştirme kursları düzenlemek için gerekli alt yapıyı kuruyoruz. Kurslarla ilgili görevlendireceğiniz komisyonu ve öğretmenleri, bu işe inanmış kişilerden seçmenizi istiyoruz. Bu konuda tecrübeli ve birikimli arkadaşlarımızın görev alması verimliliği arttıracaktır.” Şeklinde konuştu.
            Geçen yıl 4 bine yakın öğrencinin kurslardan faydalandığını belirten Cırıt,devam konusu çok önemli bunun için öğrenci velilerine kursları çok iyi anlatmalıyız.Asımın neslini yetiştirmeliyiz. İyi yetişmiş vatansever insanlara ihtiyacımız var bunu da biz başaracağız.Çok çalışmalıyız ülkemizin vatanımızın buna ihtiyacı vardır.”dedi.   Toplantının devamında okul  Müdürleri yetiştirme kurslarıyla ilgili geçen öğretim yılında yaptıkları ve bu yıl yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş alış verişinde bulundular. Uygulamaya katkı sağlayacak olumlu örnekleri ve önerilerini sundular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.