Iğdır Bulut Hastanesinden Diyetisyen Hizmeti

Tarih : 2016-09-08 / Kategori : Sağlık

Iğdır Bulut Hastanesinden Diyetisyen Hizmeti

           Iğdır’da hizmete başladığı günden bu yana hızla gelişerek sağlık alanında büyük gelişmeler  kaydeden Iğdır Bulut Hastanesi, kısa bir süre önce göreve başlayan Diyetisyen Hülya İmece ile danışanlarına ve hastalarına hizmet vermeye başladı.

 

         Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olan Diyetisyen Hülya İmece, Haliç Üniversitesi’nde tezli yüksek lisans eğitimi almaktadır. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde anne çocuk beslenmesi, Bezm-i Alem Vakıf Hastanesi’nde bariyatrik cerrahi diyetisyenliği, Esteworld Bahçelievler Plastik Cerrahi Kliniği’nde bölgesel zayıflama, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde ise toplu beslenme stajlarını tamamladı. Birçok kongre ve seminerlerde sertifikaları bulunmaktadır. Mide-tüp ameliyatları öncesi ve sonrası beslenme konusunda hastalara eğitim vermekte olup, Bariyatrik cerrahi diyetisyenliği sertifikası da bulunmaktadır. Daha önce İstanbul Özel Fizyoestet Medikal Estetik Polikliniği’nde çalışan Diyetisyen Hülya İmece; kilo verme, kilo alma, gıda intolerans testiyle kişiye özel beslenme, bölgesel zayıflama, ozon terapi ve akupunktur destekli alternatif zayıflama terapileriyle ilgilenmekteydi.
        Diyetisyen tarafından hem poliklinik hem yatan hastaların beslenme tedavileri kişiye özel hazırlanmaktadır. Beslenme ve diyet tedavisinin kişiye özgü olması gerektiğini ve insanların hayatı boyunca benimseyeceği bir beslenme düzeninin oluşturulmasının öneminden bahseden Diyetisyen Hülya İmece; gebelik döneminde beslenmenin ayrıca önemi hakkında şunları belirtti; Gebelik sürecini tek başına geçirmek isteyen anneler; gebelik döneminde annenin beslenmesinin, bebeğin hormonal dengesini ve bu hormonların çalışma düzenini belirlediğini biliyor muydunuz? Gebelik boyunca bebeğinize sunduğunuz rahim ortamı, bebeğinizin doğum sonrası hayata dair kendini programlamasını sağlar. 
Bu dönemde yetersiz beslenen annelerin bebeklerinde açlık hormonu (ghrelin) fonksiyonu artmakta ve tokluk hormonu (leptin) fonksiyonu azalmaktadır. Hormonal dengedeki bu farklılaşmış düzen, bebeğinin
ileride obezite riskini daha da artırmaktadır. “Hamileyim ben, ben istemiyorum çocuğumun canı istiyor, ben iki canlıyım, sadece 9 ay sağlıksız besleneceğim kimse bu süreçte bana karışmasın, emzirdiğimde o kilolar gidecek zaten” gibi düşünceler sizi sağlıksız bir yaşama sürüklemesin. Sağlıklı kilo yönetimi, dengeli, keyifli ve çeşitli beslenerek sağlıklı bir çevre oluşturma; çocuğumuzun ilerleyen yaşlarda diyabet, obezite, astım, alerji, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser riskini azaltır. 
       Hatalı diyet uygulamalarının, hamilelik döneminde çocuğun gelişimini ve emzirme sürecinde ise öncelikle anne sütünü etkileyeceği unutulmamalıdır. Sağlıksız verilen kilolar geri dönüşümlüdür. Bebeğinize güzel bir gelecek vermek istiyorsanız, gelin birlikte gebeliğiniz boyunca sağlıklı bir beslenme reçetesi oluşturalım!

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası