İlköğretim Haftası Kutlama Programı Çelenk Sunumu İle Başladı

Tarih : 2016-09-20 / Kategori : Eğitim

İlköğretim Haftası Kutlama Programı Çelenk Sunumu İle Başladı

Iğdır’da 2016-2017 İlköğretim Haftası Kutlamaları çelenk sunumu ile başladı.49552 öğrenci eğitime başladı.

 

    Iğdır’da 2016-2017 İlköğretim Haftası Kutlamaları çelenk sunumu ile başladı.49552 öğrenci eğitime başladı.
    Atatürk caddesi Zübeyde hanım  bulvarında düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama törenine, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil,  İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    Törende İlköğretim haftası dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt tarafından çelenk sunumu yapılarak İstiklal Marşı okunmasının ardından tören sona erdi.
    Program Daha sonra Kurtuluş ilköğretim okulu bahçesinde devam etti. Şiir ve Halkoyunları ekipleri bir birinden güzel oyunlarını sergiledi.
    Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, şunları kaydetti; Çok muhterem mesai arkadaşlarım, değerli öğretmen arkadaşlarım, sayın veliler, sevgili öğrenciler, Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.
    Sayın Vekilim Saygıdeğer hazirun,
Ülkemiz 15 Temmuzda çok büyük bir varoluş mücadelesi verdi. 
    Bu mücadele bizim için ikinci bir istiklal savaşıdır, varoluş savaşıdır ve tüm dünyaya biz buradayız ve varız ülkemizin bayrağımızın
dinimizin sahibiyiz mesajıydı. Bu uğurda şehit düşen tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum, Gazilerimize de minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum.
    Bizim dedelerimiz Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kutül Amare’de destanlar yazdılar. Bizim dedelerimiz Kurtuluş Savaşı’nda destanlar yazdılar. 15 Temmuz zaferi de en az bu zaferler kadar büyük ve kutlu bir destandır.
    Bizim Milletimiz ecdadımıza layık olmak için mücadele etti. Bizim Milletimiz kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdı. Bir kez daha 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi, Doğu ve Güney doğuda şehit olan Asker , polislerimizi ve Korucularımızı rahmetle anıyorum.
    Acı çektirebilirler ama bizim milletimizi dize getiremezler. Tankın gücü halkın gücünü yenemedi. Bu millet gücünü tanktan değil halktan almaktadır. Bugün Çocuklarımız rahat bir şekilde okullarına gidebiliyorsa, bugün evimizde rahat oturabiliyorsak, sokakta huzurlu bir şekilde yürüyebiliyorsak, Kazançlarımız Himmet adı altında birilerinin zimmettine geçmiyorsa, İbadetimizi rahat bir şekilde yapabiliyorsak, Bugün Türkiye Büyük Meclis'inin kapıları açıksa işte aziz milletimizin sokağa çıkan tankların önüne duran kurşunlara kafa Tutan aziz milletin sayesindedir.
    Allah Milletimizden razı olsun devletimiz ilelebet payidar kalsın.
    Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.
    Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne çocuk, dede torun arasında; biz çocukları gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.
    Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, okulumuzda, tek kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.
Saygıdeğer Veliler;
Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz.
 Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Onlara avucunuzda bir kuşu tutar gibi yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız kuş elinizden uçar gider;

avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız da ölümüne sebep olursunuz. 
Iğdır Bu yıl Eğitim öğretime 55 milyarlık eğitim yatırımını tamamlayarak giriyor. Özellikle bu konuda bizden yardımlarını esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz Nurettin ARAS’a teşekkürlerimizi bir borç biliriz.
    Tuzluca da 200 kişilik yurt, 24 derslikli imam hatip lisesi, 16 derslikli imam hatip ortaokulu, 8 derslikli ilkokul, bir ana okulu
Aralık da bir imam hatip ortaokulu, bir imam hatip lisesi, yenidoğan ortaokulu ise yenilendi.
Merkezde ticaret meslek lisesini yeni yerine taşıdık 15 temmuz şehitleri Anadolu lisemizi yeni yerine taşıdık, Merkezde yine on beş temmuz şehitlerimizden olan bakanlığımızın bize önerdiği şehit Emin Güner imam hatip ortaokulunu açtık. Halfelide bir ilkokul, eğitim öğretime önümüzdeki hafta içinde başlayacak. Ayrıca yaycı ilk okulu ve ortaokulunu yeniledik. İlimizin ihtiyacı olan üstün zekalı öğrencilerimizin ders dışı faaliyetlerini yürütmek için Iğdır Bilim sanat merkezini hayata geçirdik.
Binasınıda inşallah 2017- 2018 eğitim öğretim yılında hizmete açacağız.
    Gelelim yatırımı devam eden okullarımıza Hakveyisde 24 derslikli ortaokul ve ana okulu Tuzlucada meslek lisemiz Aralıkda halk eğitim merkezi Iğdırda türkiyenin ikinci büyük halk eğitim merkezi Engin alanda özel eğitim iş okulu engelli öğrencilerimiz için Yine 24 derslikli bir Anadolu lisesi,   200 kişilik yurt, İşte Iğdır yeniden öğretmenleri ve öğrencileri ile beraber eğitimin merkezi haline gelene kadar çalışacağız ve halkımıza devletimizin tüm hizmetini ayağına getireceğiz.
    Sözlerimi Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal’in bize ışık tutan hedef gösteren şu sözleriyle son veriyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” 
    2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, yönetici ve Milletimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. “şeklinde konuştu.
 Daha sonra Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve şube müdürlerinin sınıfları gezerek öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili kitap  dağıttı.
     İki okulun açılışı yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası