Iğdır'da Kayyum Atanan Belediye Meclis Üyelerinden basın açıklaması

Tarih : 2016-09-20 / Kategori : Siyaset

Iğdır'da Kayyum Atanan Belediye Meclis Üyelerinden basın açıklaması

               Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder ile meclis üyelesi Saniye Çark'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından,  İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcıları görevlendirilmişti.

     Bunun üzerine basın açıklaması yapan Iğdır HDP Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman,“ Türkiye büyük millet meclisine gelen bu kayyum yasası mecliste mevcut grubu bulunan siyasi partilerin anlaşmasıyla torba yasadan geri çekilmişti. 
    Daha sonra kanun hükmünde kararnameyle hükümet meclisi baypas ederek hukuka ve anayasaya aykırı bir şekilde kayyum yasasını uygulamaya sokmuş bulunmakta. 24 belediyemize kayyum atanmış durumda. Iğdır’ın Tuzluca ilçesi ve hoşhaber belediyelerine de, bizce bir darbe ile kayyum atanmış durumda. Bunun yanında Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder, Belediye meçlis üyemiz Saniye Çark’da görevden alınarak yerlerine kayyum atanmış. Biliyorsunun 15 temmuz darbe girişiminde hükümet Akp iktidarı ve saray bu darbe girişimine karşı halkın iradesini, milli aredenin her şeyin üstünde olduğunu  bu milli iradenin hiçbir şekilde darbe ile bir üst güç, bir kuvvet ile ele geçirilemeyeceğini, halkın iradesi ile gelmiş hükümetin ancak halkın iradesi ile gidebileceğini defalarca dile getirdiler. Bu konuda biz ve tüm parti grubu bulunan siyasi partiler ve halkımızın büyük bir çoğunluğu bu darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koydu. Ama ne yazıkki 15 Temmuzda halkın iradesine sarılan ve iradesinin üstünlüğünü dile getiren Akp iktidarı kanun hükmünde bir kararname ile, kendisi halkın iradesine darbe yapmış bulunmakta. Sadece Iğdır’da değil bütün bölgede hukuka anayasaya aykırı ve hiçbir hukuki zemini olmayan keyfi bir uygulamayla halkın iktidarını ayakalar altına almış durumdadır. Biz açıkca ifade ediyoruz. Halkın iradesi ancak halkın oyu, halkın sandığı ve tercihi ile değiştirilebilir.Bunun dışındaki her türlü yol, her türlü yöntem ve her türlü girişim anti demokratikdir, Fasijan,  diktatöryan amaçlar hedef eden ve hedefleyen zihniyetlerdir.
Kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder ise, “ tamamen hukuka aykırı bir durum.  Ben bir avukatım  hukukçuyum  hukuk için sayılarak bügün ülke yönetilmeye çalışılıyorsa mutlak yarın öbür gün bu ülkeyi bu şekilde yönetenlerede lazım olacak. Herkes hukuka uygun şekilde davranması gerekiyor. Bütün halkı demokrasiye sahiplenmeye çağırıyoruz. 15 Temmuzda insanlar kendini siper etti ama bugünün şartlarını düşünmüş olsaydı, ben o gece hiç kimsenin sokağa çıkmıyacağınıda düşünüyorum. Gelin birlikte demokrasiye sahip çıkalım. Bütün hukukçuları göreve çağırıyoruz. Nasıl bir birimize kenetleydiysek bugün yine aynı şekilde kenetlenip hem kayyuma karşı hem yapılan anti demokratik uygulamalara karşı birlikte olalım. Biz seçimle geldik versa seçimle ilgili bir dertleri buyursunlar sandık kuralım. Halk kimi istiyorsa onlar gelsin. Biz kötü yönetiyorsak iyi yönetenler gelsin.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.