MİLLETVEKİLİMİZ NURETTİN ARAS’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Tarih : 2016-09-21 / Kategori : Siyaset

MİLLETVEKİLİMİZ NURETTİN ARAS’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

       Gerek Başbakan Sn. Binali YILDIRIM ve Gerekse Ulaştırma Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın çeşitli açıklamalarından anladığım üzere; Bölgemizde, Merkezi KARS olmak üzere;ARDAHAN, AĞRI ve IĞDIR’ı kapsayacak “Ulusal-Uluslararası” düzeyde, Demiryolu ulaşımının öne çıkarıldığı büyük bir “Ulaşım-İletişim” projesi gerçekleştirilecektir ya da gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda ilimiz Iğdır; bir taraftan Nahçivan’a diğer taraftan da Kars üzerinden ülkemizin diğer bölgelerine, büyük kent merkezlerine ve dünyaya açılma fırsatını yakalamış olacaktır.
    Bu şimdiye kadar Iğdır ve bölgemiz adına duyduğum en önemli, en büyük, geleceğimizi en çok ilgilendiren, toplu bir proje olmalı. Arzum; söz konusu demiryolu projesinin sadece Nahçivan’la sınırlı kalmaması... Örneğin; NAHÇİVAN’a yakın bölgeden İRAN’a da uzanmasıdır. Gelişmelere göre, başka komşu ülkelere de.
    Iğdır’ın yapısı, sorunları, komşumuz olan yakın coğrafyadaki diğer illerimizden çok farklıdır.
    Bir kere Iğdır’ın; Tüketim eğilimi gelişmiş üç farklı ülke ile komşu olması büyük bir şans ve aynı zamanda da bir avantajdır. Büyük bir pazarın hemen yanı başındayız. Ayrıca; bildiğim kadarıyla diğer komşu illerimizde nüfus artışı durağan, hatta kimisinde azalan bir eğilime sahipken, Iğdır’ın nüfusu sürekli artmakta, kent yaşamı gün-be- gün genişlemektedir. Nüfus artışıyla gelen sürekli bir büyüme söz konusudur Iğdırda.
    Eğer Iğdır’ın satacak ürünü yoksa “Demiryolu Üssü” olması da çok fazla fayda sağlamayacaktır. Demir yolu ağıyla birlikte Iğdır’da “Altyapı-Üstyapı” yatırımlarının gerçekleştirilmesi; “Tarımsal hayatın” yanına küçük ve orta ölçekli “İmalat-Küçük Sanayi ve Ticaret hayatının” da teşvik edilerek desteklenmesi gerektiği açıktır. Yakın zamanda Iğdır’ı da kapsayan çok avantajlı yeni teşvik sisteminin de açıklandığını, ancak bu sistemin ayrıntılarının henüz yayımlandığı da bilinmektedir.
    İktidar Partisinden Milletvekilimiz Sn. Nurettin ARAS’ın yukarıda açıklamaya çalıştığım konularda devletin üst seviyesindeki yetkilileriyle sürekli “iletişimde” bulunduğu muhakkaktır.
    Iğdır’ın geleceğini yakından ilgilendiren, herkese heyecan veren bu büyük projenin Iğdır’ın ekonomik hayatının” nasıl etkileneceği konusunda görüşlerini, bilgilerini ilgi duyanlarla, halkımızla paylaşmasını beklerim.
    Bu bir konferans şeklinde de olur, bir sohbet toplantısı şeklinde de. Ankara’da da gerçekleşebilir, Iğdır’da da. Bu çağrıma ne dersiniz, Sayın Milletvekilimiz?

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası