Güçlü yarınlar güçlü kadınlar projesi kabul edildi

Tarih : 2016-09-26 / Kategori : Genel Haber

Güçlü yarınlar güçlü kadınlar projesi kabul edildi

         Iğdır Belediyesi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi başkanlığına sunulan “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi Kabul edildi.

 

1200 proje arasında kabul edilen 40 proje arasında bulunan ve Iğdır Belediyesi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi – II Hibe Programı” kapsamında sunulan projenin hibesi alındı. Proje kapsamında Hayat boyu öğrenme için, uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve bunların uygulanmasının teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. 
    Ayrıca Iğdır Belediyesi tarafından yürütülen bu proje kapsamında dezavantajlı durumda bulunan kadın ve gençlerin yetkinliklerinin arttırılması yoluyla iş gücü piyasasına girişlerinin
kolaylaştırılması hedeflenmektedir.
    ‘Kadınların temel ve mesleki becerileri ve yetkinlikleri artırılacaktır’
Proje hakkında bilgi veren Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, gerçekleşen proje ile kadınların temel ve mesleki becerileri ve yetkinlikleri artırılacağına dikkat çekerek ”Özellikle dezavantajlı kişiler ve 25-64
yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması özel hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Hayat Boyu Öğrenme kapsamında rehberlik ve danışmanlığın artırılması için yaygın eğitim yoluyla öğrenme kalitesinin artırılması sağlanacaktır” dedi.
    ‘Bu proje ile kadın istihdamını ve girişimciliğini teşvik edeceğiz’
    Yikit, söz konusu proje kapsamında kadın istihdamını ve girişimciliğini teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek ”Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışı ile hareket eden Iğdır Belediyemizin temel ilkelerinden olan Iğdır’ı “Kadın Dostu” bir il haline getirme çalışmaları kapsamında, “Kadın El Emeği Pazarı” açılmıştır.    
        Kadın El Emeği Pazarlarını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediyemiz, bu pazarı açarak kadının sosyal yaşama aktif olarak katılımını teşvik etmiş ve etmeye de devam edecektir.         Proje hedeflerimiz arasında yer alan kadın istihdamını ve girişimciliğini teşvik etmek adına, pazarda tezgah açmakta olan 10 kadın ile birlikte işgücü piyasası dışında olan eğitimsiz 15 kadına daha ulaşılarak girişimcilik, pazarlama ve perakende satış teknikleri, diksiyon, iletişim ve bilgisayar beceri eğitimleri almaları sağlanacak ve bir kooperatif çatısı altında birleşmeleri desteklenerek el emeği ürünlerini geleneksel yöntemlerden ziyade daha bilinçli ve sistematik şekilde üretip pazarlamaları sağlanacaktır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.