IĞDIR AR-GE DANIŞMANLIKTAN İŞ ADAMLARI VE YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Tarih : 2016-09-27 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR AR-GE DANIŞMANLIKTAN İŞ ADAMLARI VE YATIRIMCILARA ÇAĞRI

             Iğdır’da ticari yatırım projeleri alanlarında danışmanlık hizmeti vermekte olan AR-GE danışmanlık yetkilisi ve aynı zamanda Yatırım ve Proje Danışmanı olan Yeniş ÇELİKTEN Iğdır’lı ve yabancı işadamlarına ilimize yatırım yapılması için bu dönemin bir fırsat dönemi olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu.

 

         Iğdır ilimizin 6. Bölge olması dolayısıyla devlet teşviklerinin üst seviyede verilmekte olup, yerli ve yabancı işadamlarının,ve mevcutta bulunanan kobilerin bu teşviklerden yararlanma yollarına gitmeleri gerektiğini ve bunun sonucunda ilimizde yaratacağı istihdamla beraber,hızla gelişmekte olan ilimize sosyo- ekonomik katkıda bulunacağını söyledi.
       Ayrıca Çelikten;Başbakanımızın son günlerde açıklamış olduğu teşvik maddeleri içerisinde bulunan; Terör ve doğal afetlerden etkilenen KOBİ’lere 100 bin lira kadar kredi kullandırılacak. Ayrıca yerli makine alımında 300 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanılması,  Türkiye’de yatırım kararı alacak uluslararası şirketlere kurumlar vergisi muafiyeti sağlanması, Eximbank‘ın kredi verme şartları kolaylaştırılması, Teminat açığı olması halinde Kredi Garanti Fonu devreye sokulabilmesi. 
    Kredi kullanımında artık her türlü taşınabilir menkul değer, teminat gösterilebilmesi,(işletme tezgahı,araçları ve diğer iç malzemeler)
 Şirket kuruluşlarının kolaylaştırılması
 İhracatçıya hususi pasaport (yeşil pasaport) verilmesi Dış ticaret ile ilgili işlemleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tek elden yürütecek.
     Yatırım için kullanılan arazi için 5 yıl emlak vergisi muafiyeti  İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının bazı hükümleri 1 yıl ötelenmesi, Yurtdışındaki varlığını Türkiye’ye getireceklere kolaylık sağlanacak. Taksi, şehir içi toplu taşıma yapan dolmuş, minibüs, belediye ve halk otobüsleri ile yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetler yılbaşına kadar ÖTV’siz araç yenileyebilme imkanı  Primlerini zamanında ödeyen Bağ-Kurlulara 5 puan indirim yapılması.
    2B arazileriyle ilgili imkandan yararlanmayan 70-80 bin kişiye tekrar fırsat tanınması gibi mini ekonomik teşvik paketi de ilimiz için oldukça fayda sağlayıcı desteklerdir.
    Ayrıca yıllardır her alanda dile getirdiğimiz IPARD programına Iğdır ilimizin alınması da ilimize yapılacak hayvancılık,turizm ve tarımsal üretim alanlarına yönelmek isteyen yatırımcılarımıza da oldukça fırsat niteliğinde olmuştur.Çünkü minimum beşbin maxımum üç milyon euro’ya kadar ,40 yaş altına %65 ,40 yaş üstüne ise %70 oranında destek sağlanabilecektir.Kdv iadesi gibi birçok avantajlı
destek programı olan IPARD programının çağrı teklifine bugünlerde çıkılması ve başvuruların yapılması bekleniyor dedi.
    Çelikten ifadelerine bölgemizde uygulanan IPARD,SERKA,KOSGEB,BAKANLIK,
destek projelerinin oldukça fazla olmasını yerli ve yabancı yatırımcılar için oldukça
fırsat niteliğinde olup bu hibe/destek programlarını kaçırmamalarını tavsiye etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.