AVRUPA HARAKETLİLİK HAFTASI

Tarih : 2016-09-29 / Kategori : Genel Haber

AVRUPA HARAKETLİLİK HAFTASI

          Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, 16-22 Eylül tarihleri arası Avrupada “Avrupa Haraketlilik Haftası” olarak kabul edilmiştir. 

 

Bu kapsamda, insan sağlığı ve çevrenin korunması, özetle kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıdığı bilinen, trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanabilmesi için, hava kirliliğinin, araç park probleminin, motorlu araçlardan kaynaklanan trafiğin, gürültünün ve trafik stresinin azaltılması ve aynı zamanda fiziksel haraketliliğin arttırılması yönünde bilinç oluşturulması hedeflenmiştir.”dedi.
    Gençtürk, İlimizde de sağlıklı ve yaşanabilir şehir ortamını oluşturabilmek amacıyla,  Araç sahiplerinin araçlarının bakımlarını zamanında yaptırmaları, Kaliteli yakıt dışında başka bir yakıt kullanmamaları, (10 numara yağ olarak tanımlanan kullanılmış motor yağı),  Egzoz gazı emisyon ölçümlerini takip ederek düzenli yapılması,  Mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmaları,  Yakın mesafelerde yürümeleri veya bisiklet kullanmaları, Hususlarında özenli davranılması faydalı olacaktır.
    Son zamanlarda İlimizde araç sayısının artışı, park yeri azlığı, yolların darlığı nedeniyle trafik stresi oluşturmakta ve kışın hava kirliliği görülmektedir. Ancak İlimizde şehirleşmenin küçük bir alanda olması ve gidilecek mesafelerin kısalığı nedeniyle, vatandaşlarca bisiklet kullanımına dönüş yapmaya başlandığı da dikkat çekmektedir. Kurum
müdürleri, basın mensupları ve kurumlarda çalışan personellerin, bisikletle ulaşımı tercih ederek çevreye olan olumlu katkıları nedeniyle, İl Müdürlüğümüzce takdir edilmektedirler.
    Tüm vatandaşlarımızın haftasını kutlarken, çevreci bilinçle hareket etmelerini ve sağlıklı günler dileriz.”şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.