KARS ARDAHAN IĞDIR HER YÖNÜYLE 3 - 6 KASIM DA İSTANBUL’DA TANITILACAK

Tarih : 2016-10-08 / Kategori : Kültür & Sanat

KARS ARDAHAN IĞDIR HER YÖNÜYLE 3 - 6 KASIM DA İSTANBUL’DA TANITILACAK

                     Kısa adı “KAISİAD” olan Kars Ardahan Iğdır Sanayici İşadamları Derneği’nin İstanbul’da düzenleyeceği Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri, 3 - 6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

            KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak olan dev buluşmada, Güneşin ilk doğduğu Serhat illeri Kars, Ardahan ve Iğdır’ın marka değerinin yükseltileceğini açıkladı.

              Fuar alanında kurulacak olan stantlarda her üç il ve ilçelerinin öncelikli olarak tarihi ve turizm değerleri olmak üzere tüm yönleriyle tanıtılacağını da açıklayan Başkan Gökçe, aynı zamanda yöresel ürünlerinin de satışının ve tanıtımının yapılacağını belirtti.

      4 gün boyunca yöresel sanatçıların vereceği konserler, paneller ve söyleşilerin yanı sıra yöresel ve Kafkas folklor ekiplerinin gösterilerini sergileneceğini de açıklayan Gökçe, gerçekleştirilecek renkli organizasyonlarda Kars, Ardahan ve Iğdır’ın her yönüyle anlatılacağını ifade etti.

        KAI, TANITIM PLATFORMU OLUŞTURULDU

        Öte yandan yaklaşık bir aylık süre kalan KAI Tanıtım Günleri için İstanbul’da faaliyet gösteren Kars, Ardahan ve Iğdır Dernekler Federasyonun, KAI Tanıtım platformu oluşturulduğunu da belirten Gökçe, oluşturulan federasyonun her 3 ilde ve İstanbul’da, tanıtım gününe tam destek vereceğini belirtti.

BAKIRKÖY, KADIKÖY VE EMİNÖNÜ MEYDANINDA 3 BİN KİŞİYE KAŞAR PEYNİRİ İKRAMI YAPILACAK

               Bu arada Tanıtım Günlerinin Programı da belli oldu. Tanıtım Günlerinin 27 Ekim 2016 günü çadır ve stant kurulumları ile başlayacağını da açıklayan KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe yaptığı açıklamada şunları söyledi.

            “Kars’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümüne de denk gelen 30 Ekim Pazar günü saat 11.00’da Bakırköy, 14.00’da Kadıköy ve 14.00’da Eminönü meydanlarında yaklaşık 3 bin kişiye bölgenin yöresel ürünü olan kaşar peyniri ve döner ikramında bulunulacak. Ayrıca meydanlarda yöresel halk oyunları ekipleri gösteriler sunacak. 2 Kasım’da ise kurulmuş olan stant ve çadırlara katılımcılar stantlarını düzenlemek için giriş yaparak son hazırlıklarını yapacak

RESMİ AÇILIŞ 3 KASIM’DA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açılış kurdelesini keseceği tanıtım günü etkinliği, 3 Kasım’da resmi olarak başlamış olacak. Saat 14.00’da yapılacak açılış töreninde Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sunacak ve ardından açılış konuşmaları yapılacak. Daha sonra da davetliler fuar alanını ve stantları gezecek ve sırasıyla Iğdır Halk Dansları topluluğu, Kafkas Dans topluluğu gösterilerini sunacak. Gösterilerin ardından sırasıyla yöresel sanatçılar, Yahya Bilican ve Metin Güngör konser verecek.

4 KASIM

4 Kasım’da ise yöresel âşıklar sazlı sözlü dinleti sunacak daha sonrada Kars Ardahan Iğdırlı Sanatçılar Derneği Korosu müzik dinletisi sunacak. Aynı gün Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve TURSAB Kültür Turizmi Komitesi üyeleri, “ Kars ve Kültür Turizmi” konulu söyleşi gerçekleştirecek. Daha sonrada sırasıyla Kafkas Dans Topluluğu gösterisi, Iğdır dans topluluğu gösterisi, Erol Gürbulak konseri, Mehmet Yılmaz konseri, Murat Zorba konseri gibi etkinlikler yağılacak.

5 KASIM

Sarıkamış Dayanılma Gurubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez “Sarıkamış Destanı” konulu sesli ve görsel içerikli bir sunum gerçekleştirecek. Ardahan balı hakkında sunumun ardından Ardahan dans topluluğu gösteriler sunacak. Kars peyniri kaşar ve gravyer konulu sunumun peşi sıra sırasıyla Gökhan Temur, Tuncay Zavaotcu, Burhan Yıldırım ve Yudum konser verecek.

6 KASIM

Tanıtım Günlerinin son gününde ise Kars Ardahan ve Iğdırlı Sanatçılar Derneği Korosu ve dernek sanatçılarının konserleri ile başlayacak. Ardından da yöresel sanatçılar Mehmet Akbulut, Özcan Burcalı, Murat Yılmaz ve Selma Gökdemir konser verecek. Kafkas halk oyunları ekibinin gösterisiyle etkinlik son bulacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası