MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CIRIT, ARALIK İLÇESİNDE OKUL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Tarih : 2016-10-12 / Kategori : Eğitim

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CIRIT, ARALIK  İLÇESİNDE  OKUL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

            Iğdır’a  bağlı Aralık ilçesinde, Anaokulu, ilkokul ,ortaokul, lise müdürleri,ile  2016-2017 öğretim yılı sene başı eğitim  öğretim   müdürleri toplantısı  yapıldı.

               Aralık Kız Teknik Ve Meslek Lisesinde yapılan toplantı darbe girişimi sonucu şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşların ruhuna dua okunduktan sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında okul ve kurumlarca alınacak emniyet ve güvenlik tedbirleri hakkında bilgi vererek , "Şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet, acılı ailelerine,  tüm milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu terörist yapının kendi silahlarımızı, tanklarımızı, kendi halkımıza doğrultarak vatandaşlarımızı şehit ettiler. Özel harekât polislerimizi ve sivil insanlarımızı şehit eden bu alçak yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu Ülkeyi asla bunlara teslim etmeyeceğiz. Bu terörist yapıyla ilişkisi olanlarla sonuna kadar mücadele edilecek. Bu terörist yapıyla ilişkisi olanların bildirilmesini ve gereken çalışmaları yapacağız.” diye konuştu.

                Cırıt,  Toplantıda  okul müdürlerine “okul maillerinin kontrol edilmesi, resmi yazıların günlük kontrolleri,  öğrenci nakil işlemleri, pansiyonlarla ilgili kontenjan-yerleştirme ve genel hususlar, öğrenci bursları, belirli gün ve haftalar, düzenlenen yarışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerin bilgilendirilmesi, destekleme ve yetiştirme kurslarının önemi, ortaöğretim kurumları yönergesinin gözden geçirilmesi, yazılı sınavların müfredata uygun yapılması, okul kantinlerinin komisyonlar tarafından kontrolü, okul rehberlik komisyonları, e- okul-tefbis- mebbis modülleri, ödenekler, sorumluluk sınavları, başarılı öğretmen ve öğrencilerin ödüllendirilmesi, okul web sitelerinin etkin bir şekilde kullanılması, projelere katılımların artırılması, okul gezileri için gerekli izinlerin takip edilmesi, TEOG’la ilgili iş ve işlemlerin kontrol edilmesi ,okul servisleri,  gibi konuların yanında okulların genel sorunları  konularında uyarıda bulundu.

             İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt; Eğitimin çıtasını yükselteceksek bunu sizlerle birlikte yapacağız, Okul Müdürlerimiz ve beraberlerinde Öğretmenlerimiz okullarımızın başarısını artırmak için böyle bir zamanda, olan olaylara rağmen var gücüyle çalışmalıdır.Sizlerden tüm insanların faydasına olacak, insanlara örnek olacak, ahlakıyla, irfanıyla, edebiyle her türlü değerlerimiz ile teçhiz edilmiş yüreğinde vatan, millet bayrak sevgisi olan bir nesil bekliyoruz. Hepinize başarılar diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun.” dedi. Hakan Cırıt, daha sonra çeşitli okulları gezerek incelemelerde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.