IĞDIR’DA KARABAĞ KONULU SÖYLEŞİ VE ŞİİR ETKİNLİĞİ YAPILDI

Tarih : 2016-10-14 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR’DA KARABAĞ KONULU SÖYLEŞİ VE ŞİİR ETKİNLİĞİ YAPILDI

             Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi  Derneği tarafından Iğdır barosu avukat evi konferans salonunda  Karabağ konulu söyleşi ve şiir etkinliği yapıldı.

      Karabağ Şehit Gazi Kadınları Teşkilat Başkanı Rada Abbas ve   yazar-şair Gabil Adalet’in konuk olduğu  etkinlikte Ermenilerin Karabağ da yaptığı katliamlar ve işgal edilmiş Azerbaycan toprakları konusu ele alınarak Azerbaycan ve Karabağ için yazılan şiirler okundu.

            Program Karabağ’ı anlatan slayt gösterisi ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve  Iğdır Azerbaycan Evi  Derneği başkanı Serdar Ünsal,”Karabağ ikinci Kerbela’dır. Türk düşmanı Ermeniler Karabağ’da savunmasız yüzlerce masum insanı şehit etmişlerdir. Azerbaycan’ın topraklarını işgal etmiş, Hocalı’da asrın faciasını gerçekleştirmişleridir. Bütün bunlar olurken Hür dünya seyretmiş müdahalede bulunmamıştır. Bugün Ermenilerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için Azerbaycan ‘da ki derneklerle iş birliği yaprak gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. Türk milleti, yeni yetişen nesiller Ermenilerin yaptığı katliamları unutmamalıdır ”dedi.

            Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal edilen Azerbaycan topraklarının durumu ve Hocalı katliamını tüm dünyaya tanıttırmak amacıyla Azerbaycan Dostluk dernekleri Federasyonu  ile çalışmalar yürüttüğünü belirten Karabağ Şehit Gazi Kadınları Teşkilat Başkanı Rada Abbas, “1994 yılında ilan edilmiş ateşkese bakmayarak her gün Azerbaycan’da şehitler var. Ateşkes bozuluyor. Savaş devam ediyor. Ermeniler her gün hücumdalar. Ermenilerin Karabağ'da tarihi, kültürel abidelerimizi imha etmeleri ve yaptıkları soykırımlar hakkında gerçeklerin Avrupa’ya  iletilmesi gerekmektedir ” diye konuştu.

         Dernek olarak hazırladıkları "Ermenilerin Karabağ'da tarihi, kültürel abidelerimizi imha etmeleri ve yaptıkları soykırımlar hakkında gerçeklerin Avrupa iletilmesi "adlı projesinin sonuçlandığını belirten  Rada Abbas,”Dünyamızı süsleyen annelerimizden, sevgi dolu kadınlarımız konuşmak isterdik. Ama bu bizim için çok zordur. Bizim kadınlarımız esir. Dağlık Karabağ'da tarihimiz imha edilir. Esirlerimize işkence verilir. Biz topraklarımızın Ermenilerden tahliye edilmelerini istiyoruz.Bu bizim onur meselemizdir.. Projenin uygulanması sırasında Avrupa kamuoyuna sesleniyoruz. Bir karış toprağımızdan vaz geçmeyiz.”dedi.

       RADA ABBAS AZERBAYCAN GERÇEKLERİ DÜNYAYA YAYILMALIDIR

       Rada Abbas, bundan sonra yapacakları çalışmaları şu şekilde sıraladı:”,Azerbaycan toprakları için bundan sonra da sürekli tehlike kaynağı olan, inançları Rusya tarafından zehirlenmiş Ermenilerle komşuluğumuzda  bizim için nesilden, nesile geçecek kaderin acılarını canlı tutmak Eski Azerbaycan toprağı olan Karabağ'ın uzak ve yakın tarihi, bu günü ile ilgili gerçeklerin dünyanın tüm ülkelerine ulaştırılması çok önemlidir.Karabağ'ın işgali, Hocalı soykırımı, Guba ilçesinde bulunan toplu mezarlık, Karabağ'ın Penah Han döneminden önce de çok şerefli tarihi olduğunu insanlar bilmelidirler.2017 yılında da Ermenilerin yaptıkları hür dünyaya anlatılacaktır. ”

          Daha sonra şair Gabil Adalet, Avukat şair Nahide Ova,Araştırmacı yazar Ziya Zakir Acar,Eğitimci şair Timur Eğrice,Allahverdi Akyüz şiir okudular. Programda Şiir okuyan şairlere ve gelen konuklara teşekkür  belgesi verildi.Rada Abbas ,dernek başkanı Serdar Ünsal’a teşekkür belgesi verirken diğer şairlerin belgelerini de MHP Merkez ilçe başkanı Yaşar Çecen, Asimder başkanı Göksel Gülbey,Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Rohat Hun, verdi.Şairlerin okuduğu şiirler duygulu anlar yaşattı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası