Amatör Spor Haftası’ ödülleri dağıtıldı

Tarih : 2016-10-18 / Kategori : Spor

Amatör Spor Haftası’ ödülleri dağıtıldı

          Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Iğdır’da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı.

           ASKF, 2016 yılı içerisinde uluslararası arenada derece elde eden sporculara plaket verildi. Atletizm, Okçuluk, boks, taekwondo, kayak, karate, güreş, ve jimnastik ile engelliler spor dallarında başarılı olan sporcular ile antrenörleri ödüllendirildi. 
         Iğdır  valisi Ahmet Turgay Alpman’da Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirterek, "Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. Şuan aramızda bulunan 2016 yılında uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ederim.  " dedi. Vali Alpman,"Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakarlık işidir.  Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakarlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları kutluyorum. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Amatör Spor Haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli unsurlardan biridir. “şeklinde konuştu.
         ASKF Iğdır temsilcisi Filit Yıldırım, 15 yıldır Iğdır’ın amatör sporu için çalışan,emek veren biri olarak ülkemizin içinde bulunduğu zor zamanlarda devletimizle  yan yana omuz omuza  olduk bundan sonrada olacağız.Amacımız çocuklarımıza gençlerimize küçük yaştan itibaren sporu sevidirmektir. “dedi.                    Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür velili Ali Durna da yapılan yatırımlara değinerek 27 milyonluk ilimize spor yatırımı olmuştur”dedi.              Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinde çeşitli branşlarda derece giren sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları Vali Ahmet Turgay Alpman, Belediye başkanı Murat Yikit, Vali yardımcısı Bilgehan Karanfil, J. Alay  komutanı Kahraman Dikmen ,Tuzluca  kaymakamı İbrahim Civelek,Milli Eğitim müdürü Hakan Cırıt, İl Özel idare Genel sekreteri Ferhat Akkuş, Aile sosyal politikalar müdürü Sefer Coşar, tarafından verildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.