İlimizde 2000’in Üstünde Daire Gaz Kullanabilecek

Tarih : 2016-10-19 / Kategori : Genel Haber

İlimizde 2000’in Üstünde  Daire Gaz Kullanabilecek

DOĞALGAZ FİRMALARI ZİYARET EDİLDİ

         Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri Doğalgaz firmalarını ziyaret etti.
    Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Bilindiği üzere hava kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin korunması ile ilgili çalışmaları yürütmek ve denetimleri yapmak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün görev ve yetkisindedir.”dedi.
    Gençtürk, Yıllardır hava kalitesinin sağlanması için, İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda çalışmalar ve denetimler yapılmış, şikayetlere cevap verilmiş, temiz hava eylem planları hazırlanmıştır.
     Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonundan aldığımız verilere bakıldığında İlimizde sadece kış aylarında değil bahar ve yaz aylarında da mevcut bir partikül madde kirliliğinin olduğu görülmektedir. 
    Yani İlin topoğrafik, meterolojik koşulları ve özel faktörler nedeniyle (şehrin yollarının bozukluğu, yeni yapılaşmalar, rüzgarla dağlardan toz taşınımı vb., tamamen doğalgaz kullanımının olmayacağı, kırsal alanlarda kömür, odun yakımına devam edilecek olması gibi) doğalgaz kullanımına geçilmesiyle birlikte İlimizde hava kirliliği tamamen bitmeyecek olsa da ciddi oranda azalacaktır.”şeklinde konuştu.
    Serhat Gazdan yetki alan 20 adet yetkili firma, Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürü Zehra ARAT tarafından ziyaret edilerek, hem hayırlı olsun denilmiş, başarılar dilenmiş hem de şehirdeki binaların doğalgaz yapım verileri ve vatandaşların bakış açısı ile ilgi bilgiler alındı.
     Firmaların, Yapımını tamamladıkları daire sayısı= 1146 Yapımı devam eden daire sayısı=534 Anlaşma aşamasında oldukları daire sayısı=391 olduğu görülmüştür. 
    Bu kış sezonunda İlimizde 2000 in üstünde dairenin gaz kullanabileceği düşünülmektedir.     Firma yetkililerince, vatandaşlarımızın yaşanılan hava kirliliğinden kurtulmak için, çevre dostu yakıt olan doğalgaza yönelmek istediklerini ancak gazın verilmesinde geç kalınabileceğinden endişe 
ettikleri belirtilmiştir.
    İl Müdürlüğümüzde bulunan kayıtlardan kamu kurumlarından 9 adet kurumun doğalgaz kullanımı ile ilgili işlemlerini başlattığı 
görülmektedir.
      Yine Serhat Gaz yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, şuan itibariyle Bağlar Mahallesinde 26 sokakta testler tamamlandığı ve projelerin onaylanmakta olduğu, 10-15 gün içerisinde Bağlar Mahallesinin tamamı- Topçular Mahallesinin %90 ı, Hastane yolu üzeri, polis evi etrafı, itfaiye binası çevresi, Toki lojmanlarında gaz kullanımına geçilebileceği ifade edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.