30 BİN TL HİBE KAZANAN BAYAN ÇİFTCİ VALİ ALPMAN TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Tarih : 2016-10-20 / Kategori : Genel Haber

30 BİN TL HİBE KAZANAN BAYAN ÇİFTCİ  VALİ ALPMAN TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

           Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2015 yılında ’Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’’çerçevesinde dereceğe girerek ikinci olan bayan çiftçi Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman tarafından kabul edildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Aziz Durak ,Zıraat Mühendisi    Lilifer Turan  çiftçi Sevtap Nur Yucal  ‘ı makamında kabul eden vali Alpman,”Çiftcimizi kutluyorum. Derece yapmanız güzel bir olay. Ülkemiz tarım ülkesi biz bu tarımı daha modern bir şekilde yapmamız gerekiyor. süs bitkileri üretimi önemli Iğdır’da böyle bir üretim yok inşallah başarılı olur üretim yaparsınız.”şeklinde konuştu.
         Iğdır üniversitesi süs bitkileri mezunuyum. Bu proje olunca müracaat ettim. Süs bitkisi yetiştirmeyi çok istiyordum. 
    Dereceğe girdim.Proje kapsamında Türkiye  İkinci oldum.Bundan dolayı guru duydum. 
    Bende hayalime biraz daha yaklaşmış oldum. İlimizde ve bölgemizde bir eksiklik olan süs bitkisi ihtiyacını gidereceğime inanıyorum.”dedi.
    ‘’TARIMDA GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLAR GÜÇLENİYOR’’PROGRAMI UYGULAMAYA  KONULMUŞTUR.
                 Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Aziz Durak’ta  İlimizde de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu kapsamda İŞKUR ve KOSGEP işbirliği ile 48 kadın çiftçiye yönelik başlatılan eğitimler 2 grup halinde gerçekleştirilmiş ve 28 Nisanda tamamlamıştır. Eğitimlerin sonunda oluşturulan bir komisyon ile kadın çiftçilerin hazırladığı projeler incelenmiş ve Akyumak Köyünden Sevtap Nur Yucal’a ait Tarımın Açan Renkleri adlı süs bitkileri üretimi konulu proje birinci seçilmiştir.14 Ekim’de İzmir’de Başbakan ve çeşitli Bakanların da katıldığı Dünya Kadın Çiftçiler Günü Organizasyonuna Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzden KTV Şube Müdürü Kürşat Türkeli, Ziraat Mühendisi Lilifer Turan eşliğinde çiftçimiz Sevtap Nur Yucal katılmış ve ilimize ikincilik ödülü getirmişlerdir. Kadın çiftçimize plaket ve ödülünü yarışmada ilimize ikincilik getiren kadın çiftçimize Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım 30.000 TL’lik hediye çeki ve çeşitli hediyeler vermiştir.”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.