Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman Pamuk Üretimi Hakkında Konuştu

Tarih : 2016-10-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman Pamuk Üretimi Hakkında Konuştu

            Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’ı makamında ziyaret eden muhtarlar daha sonra Valilik toplantı salonunda bir araya gelerek Iğdır’ın önemi hakkında geniş bir toplantı yaptı.  Valilik toplantı salonu ve Polis evinde verilen yemekli toplantıda  Iğdırlı Muhtarlara Pamuk Ekimi hakkında bilgilendirici bir konuşma yapıldı.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Aziz Durak, tarafından Iğdır’da Pamuk ekimi ve hasadı hakkında görsel bir sunum yapıldı.
    Sunumda Devlet tarafından çiftçilere yönelik verilen destekler anlatıldı. Sunumda pamuk eken çiftçilere tohum desteği, satılmayan ürünün devlet tarafından alınma garantisi, makineli tarım desteği gibi teşvikler hakkında detaylı bilgi verildi ve 2015 ekim döneminde Iğdır’da ekimi yapılan pamukla ilgili görseller izletildi.
    Pamuk ekimi hakkında açıklamalarda bulunan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman; “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı üzere Iğdır artık cazibe merkezi olan iller arasında. Bu durum Iğdır’da yapılacak her türlü yatırım için olumlu bir zemin hazırlıyor. Pamuk ekimine verilen destekler detaylı bir biçimde sizlere anlatıldı. Sizlerden beklediğimiz bu bilgileri köylerinizde ve mahallelerinizde çiftçi kardeşlerimize anlatmanızdır. Gereken bilgilendirme resmi kurumlarımız tarafından yapılıyor ancak siz muhtarlarımız da bunları anlatırsanız daha verimli olur düşüncesindeyim. Iğdırımız da ciddi bir potansiyel mevcut. 
    Biz bölgedeki diğer illerin hepsinden daha verimli toprakların üzerinde kurulu bir şehiriz. Bu avantajdan olabildiğince faydalanmamız gerekir.
    Bunların yanı sıra 3 ülkeye sınır olan şehrimiz hem dinamik nüfusu hem de yatırımcıların ilgi alakası sayesinde birçok avantaja kendiliğinden sahip. Biz de resmi yetkililer olarak verilecek devlet desteklerinin ve yapılacak devlet işlerinin daha fazla ve hızlı olmasını sağlayacağız. Ben burada Valilik  görevim boyunca icra edilecek her işte her zaman Iğdırlının bir kazancı var mı yok mu ona bakarım.
    İlerde eminim ki ilimizde serbest bölge kurulacaktır. Bu doğrultuda pamuk ekiminin kendinden başka sektörlere sağlayacağı avantajları bile düşünürsek faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası