KERBELA'DAN YANSIMALAR" PROGRAMI YAPILDI

Tarih : 2016-10-25 / Kategori : Genel Haber

KERBELA'DAN YANSIMALAR

  Iğdır Gazetecileri ve Medya Çalışanları Derneğinin düzenlediği "Kerbela'dan Yansımalar" programın Iğdır Kültür merkezinde yapıldı.
        

           Yapılan Programa Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman,il Emniyet müdürü Yüksel Babal, Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Behlül Salmanlı,İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve vatandaşlar katıldı.
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla ile başlayan Programda konuşan Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman,”Muharrem ayı yas ayıdır. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyinin  Kerbela denilen yerde şehit edildiği  bir aydır. Bugün bütün Müslümanlar olarak Kerbela’nın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Peygamberimizin torununun acımasızca şehit edilmesi aslında bütün Müslümanlara zulmün karşısında dik durmayı öğreten bir olaydır. Hz. Hüseyin Zulme karşı kahramanca dik durmuştur. Bugün ülkemizi bölmeye çalışan kardeşi kardeşe düşman eden insanlar vardır bunlardan uzak durmak lazım. Iğdır’da ve ülkemizde birlik ve berberlik içinde olmalıyız. Iğdır’da farklı mezhepte yaşayan insanlar yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadığını gördüm.15 Temmuz Darbe girişiminde herkes birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıktılar. Bu beraberlik sürmeli Başta Hz. Hüseyin olmak üzere vatan için can veren bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”dedi.   
            Iğdır Gazetecileri ve Medya Çalışanları Derneği başkanı Atalay Sever’de günün anlam ve önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
    Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Behlül Salmanlı’da”Hz. Hüseyin bütün insanların rehberidir. Peygamberimizin bize bıraktığı iki emanetten biridir. Hz. Hüseyin Kıyam ederken bir mevki makam için etmemiştir. O dedesinin dini yanlış ellere düşmesin diye kıyam etmiş İslamiyeti  korumak istemiştir. Hz. Hüseyinin mücadelesi hakla batılın mücadelesi olmuştur. Dün kerbela’ da Hz. Hüseyinin başını kesen Yezidin torunları bugün yine Irak, Suriye’de Yemen de Müslüman olanların başını kesiyor.Hz. Hüseyinden ders alarak mezhep meşrep ayrımı yapmadan birlik olalım.Ayrılık oyunlarına gelmeyelim.Vatanımız bayrağımız için birlik olalım. Sünni şii kardeştir. Araya nifak sokanlar kalleştir”dedi.

        İl Müftüsü Cüneyt Kulaz’da ,Kerbela hadisesi İnsanların kanayan yarası,İslam dünyasının yüz karasıdır.Peygamber efendimizin torunu HZ. Hüseyinin İslamiyet için özgürlük için verdiği mücadeleyi yaşatmalıyız.Birlik  içinde olmalıyız.Vatanımız milletimiz için bayrağımız için birliğimizi yaşatmalıyız. “şeklinde konuştu.
       Daha sonra ilahiler, şiirler okunarak Kerbela olayını anlatan tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası