İŞKURDAN YATIRIMCILARA İŞGÜCÜ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Tarih : 2016-10-27 / Kategori : Genel Haber

İŞKURDAN YATIRIMCILARA İŞGÜCÜ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

           Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamında Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İlimizde Teksti Alanında faaliyet gösteren Iğdır Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında işbirliği kapsamında 4 grup halinde 100 kişilik Trikotajcı/Endüstriyel Örmeci mesleğinde % 50 istihdam garantili meslek edindirme kursu açılmıştır.
  

          Bu kurs ile; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün aktif işgücü hizmetleri kapsamında işgücü piyasasında tespit edilen personel ihtiyacının ve işverenlerin nitelikli işgücü taleplerinin karşılanması hedeflenmektedir. Kursa katılan her kursiyer için aylık yaklaşık 660 TL cep harçlığı ödenmekle birlikte kursiyerlerin genel sağlık sigortası ve iş kazası sigortası İŞKUR tarafından karşılanacaktır.
    Programın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Iğdır Tekstil ile işbirliği kapsamında ortak yürütülen bir çalışma olduğunu belirten İl Müdürü Halis ERDOĞAN; “Iğdır Tekstil’de çalışacak kişiler, bu kursun sonunda hem mesleki nitelik kazanmış olacak hem de kurs bitiminde Iğdır Tekstil’de sürekli istihdam edilecektir. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür eder, kursa katılmaya hak kazanan kursiyerlere de başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası