Iğdır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde "Çalışma Hayatında Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Eğitimi" Verildi

Tarih : 2016-11-09 / Kategori : Sağlık

Iğdır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde

               2010/14 Sayılı Kadın istihdamının Arttırılması ve Fırsat Eşitliğinin Sağlanması konulu Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde Iğdır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği merkez perso    nellerine Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFE) konusunda eğitim verildi.

               Eğitimde, KEFE Birim Sorumlusu Tülay TURAN tarafından ulusal ve uluslararası istatistiklerle kadın erkek fırsat eşitliği, sağlık sektörü ve çalışma hayatında kadın erkek eşitliği nasıl sağlanabilir konuları anlatıldı.
               Eğitime Genel Sekreter EYVAZ, İdari Hizmetler Başkanı Mikail GÜLCAN, birim sorumluları ve çalışanları katıldı. Eğitim ilgi ile takip edildi. Iğdır KHB Genel Sekreteri Op.Dr.Kemal EYVAZ kadınların sosyo_ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, çalışma yaşamında kadın ve erkek eşitliliğinin sağlanması, sürdürebilir ekonomik ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadın istihdamının arttırılması gerekmektedir dedi.
                Iğdır Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Iğdır Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Mekezi ve Tuzluca İlçe Devlet Hastanesi çalışanlarına da eğitim verilmesi planlanmıştır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.