MHRS İle Hastanelerde Sıra Beklemeye Son

Tarih : 2016-11-11 / Kategori : Sağlık

MHRS İle Hastanelerde Sıra Beklemeye Son

     Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir projedir.   

   Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesini yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) dir.
    Iğdır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Kemal EYVAZ “Iğdır’ lı vatandaşlarımızın daha refah daha iyi şartlarda hizmet alması bizler için çok önemli, bu yüzden MHRS uygulamasının yaygın şekilde kullanılması ve randevu alırken uygulamanın ön planda olması gerekmektedir. Randevulu sistemin aktif bir şekilde kullanılmasıyla poliklinik önlerinde gereksiz kuyrukların önüne geçilebilmektedir ve hastaların, erkenden hastaneye gelmelerine gerek kalmamaktadır” dedi.
     MHRS uygulaması ile Genel Sekreterliğimize bağlı Iğdır Devlet Hastanesi, Iğdır Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Tuzluca Devlet Hastanesinden randevu almak için, www.mhrs.gov.tr ,MHRS mobil uygulama ve Alo 182 den telefon ile  3 ayrı kanaldan başvuru yapabilirler. MHRS ile alınan randevularda uzun süre muayene sırası beklemeden, planlı ve programlı çerçevede mağduriyetlerinin yaşamadan daha rahat hizmet alımı sağlanmaktadır.
        MHRS sistemini tanıtan ve teşvik eden bilgilendirme afişleri şehrin çeşitli yerlerinde açık hava ilan panolarına asılmıştır. Kurum Müdürlüklerine ve Aile Sağlığı Merkezlerine MHRS ‘ yi anlatan posterler asılmış,  sağlık tesislerimizde de  bu sistemi teşvik için hastaları bilgilendirici duyurular ilan edilmiştir. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.