VALİ AHMET TURGAY ALPMAN’IN 14 KASIM IĞDIR’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU İLE İLGİLİ MESAJI

Tarih : 2016-11-15 / Kategori : Duyurular

VALİ AHMET TURGAY ALPMAN’IN 14 KASIM IĞDIR’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU İLE İLGİLİ MESAJI

Saygıdeğer Iğdırlılar;
    Bugün, Iğdır’ımız 96 yıl önce 14 Kasım günü düşman işgalinden kurtulmuştur. Ülkemiz genelinde gerçekleşen milli mücadelede Iğdırlılar da;
vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı kahramanca direnmiştir. İşte tam da bu günde yazılan kahramanlık destanını kutlarken; haklı olarak sevinç, coşku ve gurur duygularını bir arada yaşıyoruz.

Aziz milletimizin bağımsızlık inancı, birlik ve beraberlik duygusuyla neler yapabileceğini tüm dünyaya kanıtladığı bu zaferle, ülkemizin en doğu noktası ve üç ülkeye sınır olan Iğdır’da, halkımızın onur ve cesaretiyle bayrağımız göklere çekilmiştir. Iğdırlıların bağımsızlık için verdikleri mücadele,
tarihin onur sayfalarından birini oluşturmaktadır.
    Bundan sonra bizlere düşen görev, canları pahasına bu toprakları bize vatan yapan, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizin değerlerini, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, ülkemizi ve şehrimizi daha çağdaş ve mutlu yarınlara taşımaktır.
    Bu duygu ve düşüncelerle; Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutluyor, vatanı uğuruna fedakârca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum.
Ahmet Turgay ALPMAN
Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.