Iğdır'da Kızılay Kök Hücre İçin kan bağışı başlattı

Tarih : 2016-11-17 / Kategori : Sağlık

Iğdır'da Kızılay Kök Hücre İçin kan bağışı  başlattı

Türk Kızılayı  Iğdır Kızılay Şube Başkanı Tahir Artantaş,  vatandaşları Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı’nın birlikte yürüttüğü TÜRKÖK Projesi’ne katkıya çağırdı.

  Artantaş , Iğdır Kızılay şubesi olarak  kök hücre için bir kan bağış kampanyası başlattık. Bütün Iğdırlıları bu bağışa davet ediyorum.
           Bilindiği gibi Kök hücre nakli tedavisi bekleyen hastalar için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı’nın işbirliği içerisinde uygulamaya koyduğu TÜRKÖK Projesi,  iyilikseverlerden yoğun ilgi görüyor. Projenin Türkiye genelinde  uygulamasının başlamasının ardından çok kısa bir süre geçmesine karşın bağışçılar, “Kemik İliği Bankasına”, gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak için Türk Kızılayı’na kan örneği veriyor.”dedi.

       Ülkemizde kök hücre bağışlarının alınmasına yönelik bu projede Türk Kızılay''nın "Kök hücre bağışçısı kazanımı" görevini üstlendiğini belirten Artantaş, "Kök hücre bağışçısı kazanımı görevini alan Kızılay tüm Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da alt yapısını güçlendirdi, bu konuda ülkemizin önemli bir ihtiyacını kök hücre bağışlarını almaya başladı. "şeklinde konuştu. 
        Vatandaşlar’ise Böyle güzel bir projenin hayata geçmesi bizleri sevindirdi. Bu projeyi duyar duymaz hemen başvurduk kan verdik. Kanser vakası önemli bir durum herkesin başına gelebilecek bir durum. 
           Bu hastalardan biri bizde olabilirdik. Onun için tüm vatandaşları kök hücre tedavisi için kan vermeye davet ediyoruz. Böylelikle kemik iliği tedavisi gereken hastalara da umut olmuş oluruz.”şeklinde konuştular.
               TÜRKÖK Projesi ile kemik iliği nakli bekleyen hastalara şifa olmayı hedefleyen Türk Kızılayı’nın ‘Öne Çık Hayat Kurtar’ sloganıyla başlattığı kök hücre bağışçısı kazanımı çalışmalarına önemli bir destekte Iğdır Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerden geldi.
                Polisler ve Iğdırlı vatandaşlar gönüllü bağışçı olarak Iğdır Kızılay şubesine giderek kan bağışında bulundular. TÜRKÖK Projesi kapsamında  saha calismasinda  toplum gonulluleri vakfı Delil Can ve ekibi  ilk günden kök hücre bağışına büyük katkı ve katılım sağladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.