AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SEFER COŞAR’IN “DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” MESAJI

Tarih : 2016-11-19 / Kategori : Duyurular

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL  MÜDÜRÜ SEFER COŞAR’IN “DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” MESAJI

               20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıralamakta ve  güvence altına almaktadır. Türkiye bu sözleşmeyi 1990 yılında imzalamış ve iç hukukun bir parçası haline getirmiştir. 

Sözleşmenin kabulü olan 20 Kasım her yıl “Dünya Çocuk Hakları Günü olarak tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.
    Çocuk hakları; kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır ve mücadele edilmesi gereken önemli bir konudur. Çocuklarımızın topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur
    Ülkemizde korunmaya muhtaç ve suça sürüklenen çocuklara yönelik 2828 ve 5395 sayılı Kanun ve 633 sayılı KHK hükümleri çerçevesinde;  çocuğun yararı göz önünde bulundurularak, öncelikle kendi aile ortamında korunmasının sağlanması ile yaşına ve gelişimine uygun eğitim ve öğreniminin desteklenmesini, kişiliğinin ve toplumsal sorumluluğunun geliştirilmesini sağlamaya yönelik; korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına yönelik koruyucu ve destekleyici tedbirler olarak;  danışmanlık,   eğitim,  bakım,  sağlık ve  barınma tedbirleri uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki sevgi, eğitim, yaşam, sağlık ve korunma hakkı çocukların en doğal haklarıdır. Bu hakları sunmakta sosyal devlet olmanın gereğidir.
           Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, sevgi ve barış dolu bir yaşam diliyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.