IĞDIR KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YURTTAŞLIK, KENTLİLİK, BİRLİKTE YAŞAMA BİLİNCİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Tarih : 2016-11-22 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ YURTTAŞLIK, KENTLİLİK, BİRLİKTE YAŞAMA BİLİNCİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü SODES kapsamında uyuşturucu ile ilgili konferanstan sora Yurttaşlık, Kentlilik, Birlikte Yaşama Bilinci konferansı düzenledi.

 

      SODES’le Çocukluktan Sanata projesi kapsamında düzenlenen ve proje kapsamındaki sanat kurslarına katılan çocukların ve ailelerinin katıldığı konferansı Iğdır Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Sözer Akyıldırım hoca verdi. Yurttaşlık, Kentlilik, Birlikte Yaşama Bilinci’ni minik öğrencilerin anlayabileceği bir dille ve dinleyenleri sıkmadan anlatan Öğretim Görevlisi Akyıldırım “Yurttaşlık sadece okumayla olunmaz, yaşantımızdan, çevremize göstereceğimiz duyarlılıktan, kişi haklarını korumaktan, sevgi ve şefkat dolu olmamızdan tutunda her şeyimizle topluma karşı sorumluluk hissetmeliyiz. Avrupa’yı örnek alırsak bizde herkes doktorluğu, mühendisliği, öğretmenliği biliyorum diyor, halbuki herkes yetiştiği dalda başarılı olur, insanları din, dil, ırk, mezhep demeden sevmeliyiz. Kent yaşamı toplu yaşamdır, bizde kentlilik varoşları oluşturdu, varoş kültürü gelişti, arabesk kültürü gibi, 1950  den sonra başlayan kent yaşamı ülkemizde varoş kültürü ile birlikte diğer ülkelerdeki kent kültüründen çok farklı oluştu.” diye konuştu. 
    İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz’in de katıldığı konferansa SODES’le Çocukluktan Sanata Proje yapımcısı Aybike Erol ve Emir Şıktaş’ta  dinleyici olarak katıldılar. Toplantı katılımcı çocuklara ve ailelerine ikramların sunulması ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.