24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Tarih : 2016-11-25 / Kategori : Eğitim

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

  24 Kasım Öğretmenler günü Iğdır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

         Kutlama programı Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’in , Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
        Gün vesilesiyle Iğdır Kültür Merkezinde devam eden törene Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman,Iğdır jandarma komutanı Albay Karaman Dikmen, Emniyet Müdürü Orhan Çevik,  Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,daire müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri Okul Müdürleri Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

           Törende konuşan, Iğdır  Valisi Ahmet Turgay Alpman, Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak Hz. Ali’nin Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle başladı.
             Iğdır  Valisi Ahmet Turgay Alpman,” Bugün 24 Kasım öğretmenler günü Bütün meslekler insanlara hizmet eder.Bütün meslekler kutsaldır.Öğretmenlik mesleği de herkesi yetiştirdiği için bütün mesleklerin güzelliklerin anasıdır.Öğretmenlere olan borcumuz ödeyemeyiz.Bu mesleğin sorumluluğu çoktur.Yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmeliğiz. Öğrencilere bilginin yanında  onları vatanlarına, bayraklarına, milletlerine sorumlu sevgi dolu yetiştirmeliğiz. eğitmeliğiz. Nitekim 15 Temmuz darbe girişimine karşı duran vatansever kişileri vatansever öğretmenlerimiz yetiştirmiştir. Öğretmenlik mesleği maddi şeyler karşılığı değil yetiştirdiğiniz bir öğrencinizin mevki sahibi olması size en büyük mutluluktur. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında bilgili, yetenekli, birbirine saygılı, sorumluluklarını bilen, milli değerlere önem veren bireyler kuşkusuz ki onlar sayesinde yetişmektedir. Bu nedenle, milletimizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük payı bulunan öğretmenlerimize daima minnet ve şükran borçluyuz.Toplumların gelişmelerinde, zamanla yarışmalarında, daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda varlıklarını sürdürmelerinde belirleyici unsur olan eğitim, ülkemizin dünyadaki saygın konumu ve refahı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda; öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişin ışığında geleceğe bakabilen, güzel ahlak sahibi, insana ve değerlerine saygılı, araştıran, okuyan, sorgulayan, yorumlayan,milletine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirmeleri geleceğimize yapılacak en büyük yatırımdır.Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu kutsal ve onurlu mesleği icra ederken ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.””dedi.
           Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.  Cırıt,” Gazi Mustafa Kemal’in Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabulü nedeniyle, 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Böylesine onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anar, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlar sizleri saygı ve sevgilerimle selamlarım.Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu yıllar diliyorum. Meslekten emekli olmuş personelimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla minnet ve saygılarımı sunuyorum.
    Çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olarak, Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, Sevgi ve fedakârlık gerektiren, Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev Öğretmenlik. Hayat merdivenine henüz ilk adımını bile atmamış, anne babaların öpmeye bile kıyamadığı minik yavrular merdivenin ilk basamağını bizlerle çıkmak için ellerinden tutmamızı beklemektedirler. Hayatın gittikçe zorlaştığı ve karmaşıklaştığı günümüzde, zorluklarla
savaşabilmek, ayakta kalabilmek için yeterli bilgi ve becerilerle donatılmak amacıyla iki dudağımızın arasından çıkacak kelimelere kulak kesilmektedirler.
    Demokrasi ve insan haklarına saygının vazgeçilmez değer olduğu günümüzde, çocuklarımızın öncelikle biz öğretmenlerin tutum ve davranışlarında bu erdemleri görmeye ihtiyaçları vardır. Dünyada çocuk ölümlerinin arttığı, denizlerin bir mezarlık haline döndüğü, büyük devletlerin ürettiği silah ve bombaların Ahmetlerin, Ayşelerin, Fatmaların üzerinde
yaşına bakılmadan denendiği şu günlerde çocuklarımıza, evlatlarımıza siz öğretmen
arkadaşlarım iyiyi güzeli yaşanacak bir dünya özlemiyle öğretmeniz gerekmektedir.
Ülkemiz üç tarafı denizlerle dört tarafı hainlerle dolu olan tüm güzellikleri ve
farklılıklarıyla birlikteliğin sembolü olmuş bir coğrafyadır. Bu coğrafya bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ayrıca bu kelimeye Avrupa’da Ortadoğu’da Asya’da Afrika’da anlamlar yüklemiştir. İşte bunu kabul etmek istemeyen dış mihraklar bu dünyanın en güzel coğrafyasına sahip olan ülkemizi ve Milletimizi bölmek için Irkımızı kullanarak dinimizi kullanarak FETÖsüyle PKKsıyla vb. örgütleriyle vatanımıza kast etmeye çalışmaktadırlar. 15
Temmuz bunun en büyük göstergesi olmuştur. Akifin dediği gibi asımın nesli nesilmiş meğer gerçek, çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek düsturu ile yetiştirdiğimiz bir nesil yani asımın nesli bu teröristlerin tanklarının kurşunlarının önünde bayrağımız ile imanı ile durarak bu ihaneti engellemiştir. Bu nesli yetiştiren kişiler siz değerli öğretmen arkadaşlarımızsınız. Bizler bu vatanın bir çakıl taşını bile kimseye vermedik vermeyeceğiz. Bu vatanı böldürmeyiz bu
ezanı dindirmeyiz bu bayrağı indirmeyiz. Bu bayrağı taşıyanlar ve bize emanet edenler Sultan Alparslanlar, Süleyman şahlar, Ertuğrul gaziler, Osman gaziler, Sultan muratlar, Fatihler,
yavuzlar, Kanuniler, Barbaroslar, Ulubatlı hasanlar, hasan tahsinler, sütçü imamlar ve ömer halis demirler ve Gazi Mustafa Kemallerdir. Başkomutan emreder Ordular ilk hedefiniz akdeniz diye o akdeniz düşmana ölüm olur mezar olur, başkomutan emreder tüm milletimi meydanlara bekliyorum bu meydanlarda bu ihanete karşı birlikte mücadele edeceğiz diye, millet iner meydanlara, gereğini yapar o tanklar o silahlar birden yok olur. Allahımıza hamdolsun ki biz böyle bir milli ruha sahibiz Allahımıza hamdolsun ki bizi her zor durumda kaldığımızda başkomutansız bırakmadı.
    Böylesine önemli bir görevi üslenen topluluk olarak, biz öğretmenler; toplumdaki huzursuzluklar, problemler ve olaylara karşı kendimizi korumak için bahçe duvarlarımızı yükseltmek yerine, bulunduğumuz çevreyi yaşanabilir bir konuma getirmenin mücadelesi  içerisinde bulunmalıyız. Akşemseddin’in Fatih Sultan Mehmet Han’a söylediği ve Arif Nihat Asya’nın her zaman öğrencilerine verdiği öğütü burda dile getirmek istiyorum:
“Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya
heveslenme asla gururlanma yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken sen dağların üzerinden bile geçesin”. Bu anlayışla ülkemiz insanının her bir ferdinin değerli olduğunu asla unutmayıp, bu
bilinçle hareket etmeliyiz. Her bir öğrencimizin ayrı bir değer olduğu ve farklı zenginliklere
sahip olduğu gerçeği ile onların var olan gizli güçlerini ortaya çıkarmak için gayret
göstermeliyiz. Unutmayalım ki kendi değerlerini unutanlar veya kendi değerleri ile
yaşamayanlar kendilerine ait bir dünya kurma iddiasında da bulunamazlar. Eğer biz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini her yerde yüksek sesle haykırıyorsak, bu hedeflere siz öğretmenlerimizin yetiştireceği vatanını, bayrağını, dinini ve en önemlisi ülkesini seven yeni nesillerle ulaşacağız.
Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim; Öğretmenlerimizin bazı sıkıntıları ve dertleri, okullarımızın eksiklikleri olsa da bunlar bize mazeret olmamalıdır. Birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluk ve engeli aşacağımıza inanıyorum. Sen deniz feneri gibisin, deryada yolunu kaybedenlere, karada rehber arayanlara yol
göster, ışık ol, yolcularının yolunu aydınlat. Sarrafsın sen öğretmenim işle yürekleri, işle
beyinleri ama sakın kırma, dökme, parçalama, senin engin yüreğin, bitmeyen sevgin var,
bölüştür öğrencilerine.
Hünerlisin, Zafer senin, gelecek senin öğretmenim. Sen yaşamın merkezine kendini hiç koymadın bundan böyle de koyma, dünyanın ta merkezine öğrencilerini koy. Sana güveniyoruz öğretmenim.
    Sayın VALİM, Değerli Konuklar, Sevgili Meslektaşlarım; Bu inanç ve güven duygularımla çalışanı ve emeklisi ile tüm Milli Eğitimin teminatı, ışığı, ümidi olanÖğretmenlerimizin  ÖĞRETMENLER GÜNÜ” nü kutluyor, aramızdan ebediyete ayrılan öğretmenlerimize Cenab-ı Mevla’dan rahmet dilerken, en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum...”dedi.
                Emekli olan öğretmen Münever Başaran ‘da yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek genç öğretmenlere her gün dersinize severek girin öğrencilere her şeyi öğretin onları sevgiyle kucaklayın” dedi.
             Münever Başaran,” Bugün ATATÜRK'ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 kasım ,hepimize kutlu olsun. 30 yılımı dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdım. 
1986-1987 eğitim öğretim yılında başladığım bu kutsal görevimi 2015-2016 eğitim öğretim yılında Merkez Kurtuluş İlkokulu’nda noktaladım. 
Anılarım, hayallerim gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecek. Daima öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim ve üzüntüleri üzüntüm oldu. Ne mutlu ki; böylesine kutsal bir mesleği seçtim. İyi ki öğretmenim!
Hızla gelişen çağımızda, değişim kaçınılmaz bir gerçektir. Ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlenen bizlerin; kendimizi sürekli yenilememiz ve çağın gerisinde kalmamamız gerekiyor. İşte bu yüzden, öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir. Ben öğrenmeye ve öğrenciliğe devam edeceğim.
Sözlerime son verirken; yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve öğretmen arkadaşlarım olacak. Yurdumun her köşesinde çalışan arkadaşlarıma sağlık, başarı ve mutluluk dolu yıllar diliyorum.Bu duygu ve düşünceler içinde hepinizi sevgiyle kucaklarım.Hoşça ve dostça kalın.”şekli,nde konuştu.
   Vali Ahmet Turgay Alpman, Münever Başaran’a plaket verdi. Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenler günü nedeniyle Vali Ahmet Turgay Alpman’a  15 Temmuz darbe girişimini anlatan resim  hediye etti.  Daha sonra Şiir ,resim,kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.Güzel sanatlar lisesi öğrencileri mini bir konser verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.