Iğdır’da off road

Tarih : 2016-12-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da off road

Iğdır Off Road Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen gösteri nefesleri kesti.

 

         Iğdır-Karakoyunlu yolu üzerindeki Sinekler mevkiinde yapılan off road gösterisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kulübün başkanlığını yapan Ümit Eren, komşu illerde insanların eksi 25-30 derecelerde kar kış ile uğraştıklarını, kendilerinin ise off road motor sporu yaptıklarını belirtti. 
           Ümit Eren, “Şu an insanlar Kars ve Ardahan’da eksi 30 derecede karla mücadele ediyor. Bizde günümüzü Iğdır’ın bu güzel güneşi ve doğası içinde geçirmeye çalışıyoruz. Iğdır’da bilinen veya bilinmeyen bütün tarihi ve önemli yerleri tek tek tespit edip konumlandırmak istiyoruz” dedi.
          2014 yılında dernek olduklarını ve spor kulübü olarak kayıtlara geçtiklerini ifade eden Eren, “Derneğimiz sosyal yardımlaşma programlarına ve projelerine iştirak ediyor. Kendi aramızda hiçbir siyasi, dini, mezhepsel, ırksal ayrılmalara müsaade etmeden tamamen kardeşlik ortamı içerisinde zaman geçiriyoruz. Derneğimiz, bir kaç yakın arkadaşın bir araya gelmesi ile kuruldu ve güzel bir arkadaş grubuyuz. Şu an derneğimizde 8 araç ve 24 kayıtlı üyemiz var. Üye kaydı konusunda biraz seçici davranıyoruz. 2014 yılının sonunda dernek olarak bir kere Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleştirdik. Korhan Yaylasından uzanıp Serdar Bulak Yaylasına çıkan rotayı işaretledik, haritalandırdık ve bu çok önemli bir şeydi. Devlet bizim rotalandırmamız sayesinde oraya bir yol yaptı. Çok güzel bir projeydi. Turizme de katkımız olduğunu düşünüyoruz. İki ayda bir mutlaka yabancı off road veya motosiklet sporcularını misafir ediyor ve hep beraber Iğdır’ın bu güzelliklerini onlara anlatmaya ve göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.