Genç Çiftçi Projesi Kapsamında 25 Çiftçiye 150 adet Büyükbaş Düve desteği yapıldı

Tarih : 2016-12-02 / Kategori : Genel Haber

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında 25 Çiftçiye 150 adet Büyükbaş Düve desteği yapıldı

        Karakoyunlu İlçemizde Genç Çiftçi Projesi Kapsamında 25 Çiftçimize 125’i Dişi 25’i ise Erkek olmak üzere toplam 150 adet Büyükbaş Düve desteği yapıldı.

      Genç Çiftçi Projesi kapsamında desteklenmeye uygun görülen proje sahiplerine hayvanları törenle teslim edildi. 
      Törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Karakoyunlu Ak Parti İlçe Başkanı Baycan Çalışkan ve Çiftçiler katıldı.
    Törende basına ve çiftçilerimize kısa bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU, “Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 04 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin hususları kapsamaktadır. “dedi.
    Yolcu, Bu proje kapsamında Karakoyunlu İlçemizden yapılan müracaatlar değerlendirilerek projesi uygun görülen 25 çiftçimize projeleri kapsamında her birine 5 dişi ve 1 erkek olmak üzere toplam 6 adet, 25 çiftçimize toplamda 150 adet düve dağıtımı yapmaktayız, dileriz ki çiftçilerimizin bu gibi teşvik ve desteklemelere daha çok ve daha kaliteli projelerle müracaat etmeleri, yöremizin tarım ve hayvancılığında daha ileri seviyelere gitmemizi sağlayacaktır. 
    Çiftçilerimizin huzur ve refahı için Biz İl Müdürlüğü olarak gereken bütün çalışma ve çabaları göstereceğiz, hayvanlarını teslim alacak çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
    Genç Çiftçilerden Servet Aycan, Genç Çiftçi Projesi Kapsamında bende başvuru yapmıştım kura çekilişinde banada çıktı.  5 Dişi düve ve bir Erkek olarak 6 hayvanım oldu çok mutluyum.  
    Burdan Tarım bakanlığımıza ve İl tarım müdürümüze çok teşekkür ediyorum. ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası