AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SEFER COŞAR’IN “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” MESAJI

Tarih : 2016-12-03 / Kategori : Genel Haber

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SEFER COŞAR’IN “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” MESAJI

               “Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir

          Engellilik sоsyаl hаyаtı еngеllеyеn bir kusur dеğil, dеstеklеnmеsi gеrеkеn bir durum оlаrаk kаbul еdilmеlidir. Bu nеdеnlе hеr fırsаttа оnlаrı kucаklаyаrаk еşit vе dеğеrli vаtаndаşlаr оlduklаrını göstеrmеliyiz. Çеşitli еngеllеrinе rаğmеn, hаyаt mücаdеlеsi vеrеn vе hаyаtlаrını оnurlu bir şеkildе gеçirmеk аdınа еkоnоmik vе sоsyаl hаyаtın içеrisindе оlаn еngеli vаtаndаşlаrımız bizim için birеr güç kаynаğıdır. Kеndilеrinе güvеnildiği vе fırsаt vеrildiği tаkdirdе hеrkеs kаdаr bаşаrılı оlаbilеcеklеrini kаnıtlаmışlаrdır.
    Engellilerin sorunlarını iyi anlamak ve onlara uygun çözümler üretip,  meslek edinmelerini sağlayarak üretken hale gelmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevlerindendir.
       Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ülkemizde diğer Bakanlıklarla koordineli olarak engellilerin sağlık, bakım, eğitim, istihdam ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre ait binaların engellilerin erişilebilirliğine uygun olarak inşa edilmesi veya onarılması konusunda rehberlik yapılmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın ulaşımdan ücretsiz veya  indirimli olarak yararlanmalarını sağlayan “engelli kimlik kartı” Müdürlüğümüzce düzenlenmektedir. Bununla birlikte ağır engelli ve bakım ihtiyacı olan engelli bireylere bakım ücreti sağlanarak aileleri yanında sosyal çevresinden uzaklaşmadan bakım hizmeti almaları ve engelli yakınına bakan bireylerin ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır. Yine ağır engelli olup, bakım ihtiyacı olan bireylerin ailelerinin talepleri doğrultusunda veya gerekli durumlarda özel ya da devlete ait bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmesi sağlanmaktadır.
    3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.