BAŞKAN YİKİT’TEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Tarih : 2016-12-03 / Kategori : Genel Haber

BAŞKAN YİKİT’TEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

          1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla, 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu da, üye ülkelerce 3 Aralık gününün “Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla tanınmasını istemiştir.

 

Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır.
    Engelli insanlarımızın yılda bir kez hatırlanması yerine yıl boyunca sosyal hayatın içinde olmalarına olanak sağlamak, herkesle birlikte tüm haklardan ve imkanlardan faydalanabilmelerine zemin oluşturmanın herkesin asli Vazifesi olduğuna inanıyoruz.
    Bu zorlu mücadelede onların yanında yer almak, teşvik etmek, herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur.
    Son yıllarda engelli kardeşlerimizin günlük yaşantılarının kolaylaştırılması için hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devam eden sosyal politikalar, bu konuda ülkemizde yaşanan zihniyet değişimini ortaya koymaktadır.
    Engelli kardeşlerimizle ilgili karşılaşılan güçlük ve eksikliklerin giderilmesi kesinlikle bir lütuf değil, hakların sahiplerine teslim edilmesidir.
Bu kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak, toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.
       Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, ömür boyu mutlu bir yaşam dileriz.
Av. Murat YİKİT
Belediye Başkanı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.