Zihinsel ve bedensel engelli Alperen yardım bekliyor

Tarih : 2016-12-05 / Kategori : Genel Haber

Zihinsel ve bedensel engelli Alperen yardım bekliyor

        Iğdır’ın  Bağlar mahallesinde oturan, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olarak dünyaya gelen 4 yaşındaki Alperen Kelat, yardım bekliyor. 

 

    Bedensel ve zihinsel engelli Alperen'nin bakımını, Baba annesi Gülay Kelat zor şartlar altında yapıyor.
    Alperen’in Nenesi Gülay Kelat, Annesi ve Babası’nın boşandıklarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verdiği 870 tl ile geçindiklerini belirtti.
      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililere, torununun bakımı ve ameliyatı için çağrıda bulunan Gülay Kelat, “torunum hem zihinsel hem de bedensel özürlü doğdu. Üç yıl dolaştırdık Devlet hastanelerinde ama tedavisi olmadı.  Özel bir doktorda tedavisi olduğu ve para olmadığı için bu çocuğu gözümün önüne koymuşum. Özel doktor tarafından ayak altından seasn yapılıyor  ve her seansı 200 tl. Haftada iki kez götürüyoruz. Doktorun bize söylediği bu seanslar 3 yıla yakın sürecek.  Alperen’in Anne ve Babası anlaşmadı ayrıldılar. Ben Baba Annesi olarak,  dedim kızım çocuğunuda yanına al.  Annesi ben bu çocuğu istemiyorum ve uğraşamam dedi.  Nasıl bir Annedir, nasıl vicdanı sızlamıyor telefonda insan  bir arayıp sorar çocuğunu. Anne ve Baba ayrı  Baba Anne olarak ben sahip çıktım. Torunumun dört yaşında ve ayakları tutmuyor.     Oturamıyor, yürüyemiyor ve konuşamıyor. Bir özel hastanede tedavisini bulduk oda paramız yoktur yaptıralım. Maddi gücümüz, durumum yoktur. Kirada oturuyorum ve 400 tl kira ödüyorum” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.