10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Tarih : 2016-12-12 / Kategori : Duyurular

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

         İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin yıldönümü olan 10 Aralık; tüm çağdaş devletlerle birlikte, ülkemizde de “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

İnsan Hakları doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirerek insanın insan olması sebebiyle sahip olduğu haklardır. Bu hakların korunması, geliştirilmesi ve ayrım yapmadan herkese uygulanması, çağdaş devlet ve medeni toplum olmanın en temel göstergelerinden biridir. Modern ve çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri ve görevleri arasında yer almalıdır.
    Bu kapsamda Emniyet Teşkilatı olarak bizler; bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayrımcılığa uğramamalarına dayanan, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı, insan hakkının, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucu olarak kazanılan haklardan olduğunun, bilinciyle ve inancıyla, hiç bir vatandaşımıza veya personelimize, cinsiyete, ırka, renge, dile, dine,
servete, siyasal veya başka düşünceye dayanan, her hangi bir ayrım gözetmeden, insan haklarına özgü evrensel değerler bütününü koruyarak, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacına yönelik görevimizi her daim yerine getirmekteyiz.
    Bu vesileyle “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü” kutlar, insan onuruna yakışır bir yaşam temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
Orhan ÇEVİK
İl Emniyet Müdürü
1.Sınıf Emniyet Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası