Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Seferberlik İlan Etti

Tarih : 2016-12-14 / Kategori : Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Seferberlik İlan Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında "Teröre karşı milli seferberlik ilan ediyorum." dedi.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "PKK, DAEŞ, FETÖ ve tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilan ediyorum. Kim bu örgütlerin çalışmalarıyla ilgili bir bilgi sahibi olursa hemen güvenlik güçlerimize haber vermelidir." dedi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 32. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:
    "Bizim acılarımız öylesine çoğaldı ki artık paylaşmanın ötesinde bir takım adımlar atmak zorundayız. Cumartesi günü meydana gelen saldırı sonucu 37'si polis 7'si sivil 44 şehidimiz var. PKK'ya verdiğimiz mücadele sonucu bin 178 şehit verdik. DEAŞ saldırılarında 33'e yakın şehit verdik. 15 Temmuz darbe girişiminde 248 şehidimiz var. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 17 şehit verdik.
"FETÖ OPERASYONLARINDA TUTUKLU SAYISI 40 BİNİ GEÇTİ"
    Yüreğimize gömdüğümüz o kahramanları en derin saygımızla yad ediyoruz. PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda örgütün kaybı 9 bin 500'ü buldu. Bunların arasında birçok elebaşı da yer alıyor. Yapılanmalarına yönelik operasyonlarda 40 bin gözaltı 10 bin 500 tutuklama var. DEAŞ'ta bin 800'e yakın kayıpları var. FETÖ'ye yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 40 bini geçti. Ama bunlar piyondur. Meselenin arkasındaki asıl oyunu da gözden kaçırmıyoruz, kaçırmayacağız. Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.
    Ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. Yaşadığımız dönem en az Kurtuluş harbi kadar önemlidir kritiktir. Üst akıl her gün yeni şeytanlıklarla karşımıza çıkıyor. Mezhep savaşlarıyla iç savaşlarla bölgemizin geleceğini karartmaya çalışıyor. Bu bir güç savaşıdır ama bizim milletimizin güzel bir sözü var. Bizim insanımız zor oyunu bozar der.
    "SEVR'İ PAÇAVRAYA ÇEVİRMEYİ BAŞARDIK"
    İstiklal harbimizde zoru göstererek oyunu bozduk. Her ne kadar hedeflerimize tam olarak ulaşamasak da Sevr'i paçavraya çevirmeyi başardık. Bugün de adı konmamış bir Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız. Saldırıya uğrayan bizim şahsımızda somutladıkları yeni Türkiye mücadelesidir.
    "BAŞKA GİDECEK VATANIMIZ VAR MI?"
    Ey muhtar kardeşlerim siz ve sizin şahsınızda bu ülkenin her bir ferdine soruyorum bizim bu topraklardan başka gidecek vatanımız var mı? Şahsen benim yok. Kimsenin de olduğunu sanmıyorum. Vatanımıza göz koyanın gözünü çıkarmak bizim namus borcumuzdur. Öyle twitlerle mivitlerle bize gönderme yapanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir.
    Ülkemizi viraneye çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Irak'ta Suriye'de bunu yaptılar. Ama bize yapamayacaklar. Ülkemizi terk etmeye çalışıp Akdeniz'in sularında boğulmayacağız.
    "BİZ İNSANLIĞIMIZI KAYBETMEYECEĞİZ"
    Birileri iktidarda kalma adına insanlığını kaybetmiş olabilir. Biz kaybetmeyeceğiz. Biz vicdanımızın sesini dinlemeye devam edeceğiz. Millet olarak yeni bir ahitleşmeye gitmemiz gerekiyor. Gün çekişme çatışma husumet eski defterleri karıştırma günü değildir. Hepimiz aynı gemide olduğuna göre bu gemiye yönelik her saldırı hepimize yapılmış saldırıdır.
    Geldiğimiz noktada artık savunmada kalma imkanına da sahip değiliz. Madem ki bize terör örgütleri üzerinden tarihimizin en büyük saldırılarından biri yapılıyor bizim de misliyle karşılık vermemiz hakkımızdır.
    "TERÖRE KARŞI MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM"
    Kurşun adres sorma derler. Bomba da bunların hiçbirini sormaz. Öyleyse güvenliğimizi sadece güvenlik güçlerine bırakamayız. Buradan tüm vatandaşlarıma da sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olarak tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum.
    Her kim bu örgütlerin çalışmalarıyla ilgili bir bilgi sahibi olursa hemen güvenlik güçlerimize haber vermelidir."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.