İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CIRIT, “MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE HERKESİN GÖREVİDİR”

Tarih : 2016-12-23 / Kategori : Eğitim

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CIRIT, “MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE HERKESİN GÖREVİDİR”

         Iğdır da madde bağımlılığı ile mücadelede stratejik iletişim çalıştayında konuşan  Iğdır Milli eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, bugün yoğun şekilde görünen madde bağımlılığının önlenmesi konusunda ailelere büyük görev düştüğünü söyledi.            

            Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampusunda yapılan çalıştayda konuşan  Cırıt, ”Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocuklarla gençlerin eğitimi noktasında bilgilendirme çalışmalarımız  sürüyor. Okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimiz bilgilendiriliyor. 
    Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yaparak çeşitli seminerler veriyoruz. 
    Bu bilgilendirme çalışmaları Öğrencilerimize faydalı oluyor. Madde bağımlılığın önlemek için çocuklarımızla yakından ilgilenmeliyiz. Bu mücadeleyi toplum olarak yapmamız lazım.Anne ve babaya kısacası aileye  bu konuda büyük sorumluluk düşüyor. Anne baba çocuklarının arkadaşını çevresini çok iyi bilmelidir.Çocuklarına sevgi ile hoşgörü ile yaklaşmalı.” dedi.  
               Cırıt şunları söyledi:”Madde bağımlılığı sorununun farkında mıyız ve bu durum karşısında ne yapıyoruz? Hesap yapamadığımız bir şeyin sonuçlarını bilemeyiz. Burada asıl unsurlar özellikle rehber öğretmenlerimizdir. Bir okul müdürü ya da rehber öğretmen binlerce öğrencisi içerisinden bağımlı bir genci nasıl anlayacak? İşte bu bilgiyi  eğitimcilere kazandırılması için çalışmalar projeler yaptık. Yaptığımız bu projelerle toplumdan dışlanmış çocukları nasıl kazanırız. Bunu eğitimcilere anlattık. Proje kapsamında yapılacak faaliyetler ile öğrencilerin madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi, madde bağımlılığına karşı kamuoyu oluşturularak toplumun ve ilgili mercilerin duyarlılığının artırılması amaçladık.   Bu amaç doğrultusunda ilimiz okullarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerimize çeşitli eğitimler verilerek bir misyon yüklenmeleri ve madde bağımlılığı hakkında bilgilendirilmelerinin sağlanmasını amaçladık ve başarılı olduk.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası