HDP MİLLETVEKİLİ ADIYAMAN ”TRT1 DE ŞİİLERİ KÖTÜLEYEN PROGRAMLA İLGİLİ OLARAK GENSORU VERECEĞİM”DEDİ

Tarih : 2016-12-26 / Kategori : Siyaset

HDP MİLLETVEKİLİ  ADIYAMAN ”TRT1 DE ŞİİLERİ KÖTÜLEYEN PROGRAMLA İLGİLİ OLARAK GENSORU VERECEĞİM”DEDİ

  HDP Iğdır Milletvekili Mehmet  Emin Adıyaman düzenlediği basın toplantısında son günlerde meydana gelen olaylara değinerek  Yıllardır Iğdır’da şia kardeşlerimizle beraber yaşıyoruz.

 

 Hepsi  kendi inancını yaşayan Allah’a, Peygambere inan nazmını kılıp ibadetini yapan insanlardır.Bu tür ayrıştırmayı yapanalr işid zihniyetli kişilerdir. TRT1 de yayınlanan programla ilgili olarak gensoru önergesi vereceğim”dedi.
            Bugün Türkiye de Sünni Hanefi mezhebinin diretildiğini  ifade eden Adıyaman, son 14 yılda diğer mezhepler hedef gösterilip linç edilmek istenmektedir. Caferi vatandaşlarımızın camilerine yapılan saldırıları yapanlar bellidir. Cumhurbaşkanı fetöyü eleştirirken” bunlar şiadan daha kötüdür “dedi.    
    Şia inancını ötekileştiren, aşağılayan ifadeler kullanıyor. Türkiye de selefi, cihatçı, mezhepçi ,işidci düşüncede olanlar vardır. Bunlar  Caferilere Alevilere karşı barbar söylemler yapıyorlar bu söylemler zamanla saldırıya dönüşebilir. Sünniler nasıl Müslümanlarsa Şiilerde öğle Müslüman’dırlar. Bunun aksini söyleyenler Selefi ve işidci düşüncededirler. 
    Iğdır da yıllardır Şia mezhebinden olan vatandaşlarla şafi mezhebinden olanlar aynı cenazede camide bir araya gelip namaz kılıyorlar. Bu konuşmayı yapanalrı kınıyoruz. 90 yıldır Caferi vatandaşlar inançlarından dolayı haksızlığa uğramışlardır.”dedi
            İşid tarafından kaçırılıp yakıldığı iddia edilen Iğdırlı asker Sefter’in konusuna da değinen Adıyaman,“defalarca önerge verdim konuyu bütün bakanlıklara ilettim hala bir cevap alamdım. İnşallah sağdır  ne durumda olduğu yakılıp yakılmadığını ancak Türk devleti bilir bu konuda açıklama yapmalıdır. Son 16 askerin işid tarafından katledilmesi olayı bu askerinde yakılarak öldürüldüğü kanaatini oluşturuyor.”şeklinde konuştu.
            HDP il başkanı Hasan Sefa da yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin başına büyük işler geldiğini belirterek şunları söyledi: ”Sefer taş isimli asker  işidin elinde yaktılar mı sağ mı bilmiyoruz. Türkiye bugün rotası belli olmayan bir limana doğru gidiyor. Ülke sıkıntıda İktidar ülkeyi yönetemiyor. Bugün çalışan Iğdır,  Ağrı belediyelerine kayyum ataması bekleniyor. Halbuki Hizmette birinciyiz.”dedi.
            Kahvaltılı basın toplantısına Iğdır Belediye başkanı Murat Yikit’te katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.