Iğdır’da Dünya Arapça Günü kutlandı

Tarih : 2016-12-27 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da Dünya Arapça Günü kutlandı

  Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 18 Aralık Dünya Arapça Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

 

Okul konferans salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, şube müdürü Yakup Alhan,  İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi yar.. Doç.Dr.Ahmet El Halil                Sunumu Türkçe ve Arapça yapılan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
             Programda konuşan İl Milli eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Arapça’yı çok iyi öğrenmeliyiz. Peygamberimiz Arapça konuşuyordu Ehlibeyt Arapça konuşuyordu. Kitabımızın dili Arapçaydı. Bunun için Arapçayı iyi bilmeliyiz. Ortadoğu gördüğünüz gibi karmakarışık. Ateş çemberi Bizde orta doğunun bir parçasıyız. Irak,Suriye’nin ,Yemen’in güvenliği toprak bütünlüğü bizi ilgilendirir onların mutlu yaşaması Türkiye cumhuriyetinde yaşayan bizde mutlu eder çünkü aynı coğrafyadayız. O topraklarda yaşayan insanlar biz den vaz geçemez o toprakların geçmişte tapusu bizdeydi. Biz o topraklardan vaz geçemeyiz. Her şeyden önce din kardeşiyiz. Onun ötesinde insanız. Ve Türk milleti olarak zulme karşı dik durmalıyız. Mazlumun yanında olmalıyız.Bunun için Arapçayı iyi bilmeliyiz. Arapçayı iyi bilen arkadaşlar o topraklarla bu toprakları birleştirecek ilişkileri geliştirecektir.Programı hazırlayanları kutluyorum .”dedi.
             İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi yar.. Doç.Dr.Ahmet El Halil  ‘de Arapça dilinin önemine değinerek Kuran-ı Kerimin Arapça indiğini bundan dolayı Arapça dilini herkesin öğrenmesi ve bilmesi gerektiğini vurguladı.
             Program, slayt gösterimi eşliğinde şiirlerin okunması, öğrencilerin Arapça skeci,  koro şeklinde ilahilerin okunması, 15 Temmuz şehitleri için Türkiye genelinde hazırlanan albüm eşliğinde ilahilerin okunması, kısa tiyatro gösterisi ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.