ERASMUS+ Iğdır İl Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarih : 2017-01-10 / Kategori : Genel Haber

ERASMUS+ Iğdır  İl Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

           Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında 2014-2020 Erasmus dönemine ilişkin olarak Iğdır’da kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik toplantı yapıldı.

 

       Haber :Ali ŞIKTAŞ ; Projelere  Genel Bakış ve Erasmus  Programı proje bilgilendirme toplantısı Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Vali Yardımcısı Harun YÜCEL,  Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in katılımıyla Iğdır Polis Evinde gerçekleştirildi. 
    Toplantıda Proje  değerlendirmeleri, 2017 yılına bakış ve yapılacak proje konularında bilgilendirmeler yapıldı.
    Toplantıda Iğdır Valiliği AB Kordinatörü Naciye Parlar ve Proje uzmanları tarafından, Erasmus + Program tanıtımı,  örnek proje tanıtımı,  Personel Hareketliliği projelerinin yazı ve yönetimi hakkında bilgi verdi ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
    Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Erasmus + Bilgilendirme ve Yönlendirme Toplantısının açılışında bir konuşma yaptı.
    Vali Ahmet Turgay Alpman, ”Eğitim amaçlı Erasmus programı hakkında sizler bilgilendirileceksiniz. Proje yapılırken nelere dikkat edilecek. Bu konularda arkadaşlar teknik bilgiler verecekler. Iğdır ilimiz Türkiyenin en doğu ucunda üç ülkeyle sınır olan bir ilimiz. Bu bakımdan çok stratejik bir yeri ve önemi var. 
    Coğrafyası farklı komşu illere göre bir çok avantajları bulunduruyor. Sizlerde bu gün burada ilimiz için neler yapabilirsiniz. Proje ve çalışmalarla ilgili kafanızda fikirler oluşturulması konusunda kafa yormamız gerekiyor. Her kurumdan birimden aramızda katılımcılar var bu gün burada bir fikir cimlastiği yapacağız.         Avrupa Birliği çeşitli konularda kaynaklar ayırıyor.    Bu kaynaklardan nasıl yararlanacağız.   Hangi projeleri yapmalıyız konusunda uzmanlarımız gereken bilgileri aktaracaktır. Proje hazırlama konusunda kendinizi geliştirerek, başarılı olacağınıza inanıyorum ”Üreteceğimiz projelerle bölgemizin insan kaynakları altyapısını güçlendireceği ve AB hibelerinden yararlanma düzeyini artıracağına inanıyorum.  Bu projelerin ilimize hayırlı olmasını temeni ediyorum. “dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.