DOĞALGAZ KULLANIMININ HAVA KİRLİLİĞİNE OLUMLU ETKİLERİ HİSSEDİLMEYE BAŞLANDI

Tarih : 2017-01-12 / Kategori : Genel Haber

DOĞALGAZ KULLANIMININ HAVA KİRLİLİĞİNE OLUMLU ETKİLERİ HİSSEDİLMEYE BAŞLANDI

            Bilindiği üzere hava kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin korunması ile ilgili çalışmaları yürütmek ve denetimleri yapmak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün görev ve yetkisindedir.

        Yıllardır hava kalitesinin sağlanması için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün koordinasyonunda çalışmalar ve denetimler yapılmış, şikayetlere cevap verilmiş, temiz hava eylem planları hazırlanmıştır. 
       Ancak, İlimizin topoğrafik ve meterolojik yapısı yanında kömür kullanımına bağlı olarak kış aylarında yoğun olarak hava kirliliği yaşanmıştır. Çevre ve
Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan tüm açıklama ve raporlamalarda hava kirliliği ile mücadelede doğalgaz kullanımına geçilmesi ve yaygınlaşmasının gerekliliğine vurgu yapılmıştır.
      Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem GENÇTÜRK, Bu kış sezonu itibariyle İlimizde doğalgaz kullanımına geçilmiştir. İlimizde bulunan yaklaşık 24.000 dairenin, 1.900 ünde doğalgaz aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.”dedi.
    Gençtürk, Kamu kurumlarından ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Valilik Binası, Iğdır Üniversitesi, MİT binası, İl Telekom Müdürlüğü doğalgaz dönüşümünü tamamlayarak kullanmaktadır. Bununla birlikte, İl Özel İdaresi, Vali Konağı, Meteroloji Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Hastanesi, Adliye Sarayı, Kredi Yurtlar Kurumu, Jandarma Alay Komutanlığının projeleri hazırlanmıştır.
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ülkemiz genelinde 250 noktada hava kalitesi izleme istasyonları bulunmakta ve kirlilik parametreleri saatlik verilerle takip edilmektedir.
İlimizde bulunan istasyona ait 2015 Aralık-2016 Aralık aylarındaki veriler mukayese edildiğinde, %28 lik bir iyileşme olduğu görülmüştür. Bu yılki kar yağışının olumlu etkisi gözardı edildiğinde ortalama düşüşü %20 kabul edebiliriz. 24.000 dairenin %8’i olan 1.900 dairenin aktif doğalgaz kullanımı ile yaklaşık %20’lik bir düzelme olması doğalgazın faydasını en önemli teknik göstergesidir.
    Önümüzdeki yıl kamu binalarının tamamının, duyarlı vatandaşlarımızın sayesinde de diğer binalarında birçoğunun doğalgaz kullanımına geçeceği öngörülmekte ve hava kirliliğinin çok aşağı seviyelere düşeceği düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası