Iğdır EMITT’le Dünyaya Açılıyor

Tarih : 2017-01-17 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır EMITT’le Dünyaya Açılıyor

         Doğu Anadolu’nun keşfedilmemiş görkemli doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi değerlerini barındıran Iğdır ili, 2017 EMİTT fuarında yerini almaya Iğdır Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinatörlüğünde hazırlanıyor.

 

          26_29 Ocak 2017 tarihleri ararsında TÜYAP’ta 21. Kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e bu yıl Doğu Anadolunun serhat ili Iğdır, Iğdır Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde katılıyor. 
         2017 EMİTT Fuarını ziyaret eden turizm profesyonelleri ve ziyaretçiler, serhat kentimizi büyüleyici güzellikteki doğal, kültürel ve tarihi hazineleriyle buluşacak.
Vali Ahmet Turgay Alpman’ın başkanlığında Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Iğdır Belediyesi, Iğdır Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Organize Sanayi Müdürü ve Dernekler Müdürünün katılımıyla ilk toplantı gerçekleştirildi.
Eşsiz bir coğrafya, benzersiz bir tarih
Doğu Anadolu’nun yüksek platoları üzerine kurulu, doğal yapısıyla Güney Kafkasya’nın kendine özgü coğrafi özelliklerini barındıran Iğdır şehirlerinin benzersiz kültürel ve doğal hazinelere sahip olduğunu ifade eden Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Ağrı Dağı, Tuz mağaraları, Iğdır Ejder Kervansarayının öne çıkan merkezler olduğunu belirtiyor.
Serhat şehrimiz Iğdır’ın bulunduğu bölgenin tarih boyunca ticari geçiş yollarının merkezinde olması nedeniyle ‘kavimler kapısı’ niteliği taşıdığı ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yaptığını dile getiren Engindeniz, açık hava müzesi özelliğine sahip serhat şehrimizin kültür turizminin yanı sıra dağcılık, trekking, yayla turizmi, botanik turizmi, inanç turizmi, kuş gözlemciliği, ve kış turizmi bakımından sınırsız imkanlar sunduğunu, modern konaklama seçeneklerinin yanı sıra her türlü konaklama talebine uygun seçeneklerin de yer aldığını sözlerine ekledi.
Dünyanın 5. Büyük fuarı
Engindeniz “Dünyada ve Türkiye’de turizmde öne çıkmak isteyen beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonelleri her yıl EMITT fuarında düzenli olarak boy gösteriyor.
2017 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan EMITT fuarına 2016 yılında dünyanın 625 ülkesi ve Türkiye’nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, 60.500 m2 fuar alanını 6500 uluslar arası katılımcı, 57000 profesyonel ve 171.000 bin tatilci ziyaret etmişti. 2016 yılına kıyasla toplam ziyaretçi sayısında yüzde 12 oranında artış gerçekleşmişti. Tüm Iğdırlı hemşerilerimizin EMITT fuarında bizi desteklemelerini bekliyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.