DENETİMLER ARTIRILDI

Tarih : 2017-01-19 / Kategori : Genel Haber

DENETİMLER ARTIRILDI

         OKUL ÖNÜNDE VE YAKININDA ÖĞRENCİLERE GIDA SATIŞI YAPAN İŞLETMELERE VE SEYYAR SATICILARA YÖNELİK DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU,  Bakanlığımızın 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenmelere İlişkin Resmi Kontrol Prosedürü doğrultusunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyonunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince okul önlerinde öğrencilere satış yapan gıda işletmelerine ve seyyar satıcılara yönelik denetimler devam etmektedir.”dedi.
    İl Müdürü Özkan YOLCU; “Okul önlerinde ve Okul yakınlarındaki seyyar ve sabit işletmelerde özellikle öğrencilere yönelik yapılan gıda satışlarında gıdaların bozuk, günü geçmiş ve sağlığa zararlı olma ihtimali yüksek olduğundan gelişme çağındaki çocuklarda daha etkili olması ve zehirlenmelere sebebiyet vermesinden dolayı denetimlerin aralıksız olarak yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bu işletmelerden daha titiz davranmalarını, sağlığa uygun gıdalar satmalarını her denetimde talep etmekte ve uyarmaktayız. Okul çağındaki çocukların gıda zehirlenmelerine maruz kalmamaları için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.