Çecen, 20 Ocak Azerbaycan'ın Hüzün Günü"dür

Tarih : 2017-01-21 / Kategori : Genel Haber

Çecen, 20 Ocak Azerbaycan'ın Hüzün  Günü

 MHP İl Başkanı Yaşar Çecen , "Azerbaycan Hüzün Günü" olan 20 Ocak nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

  Çecen, mesajında, Azerbaycan'ın bağımsızlık yolunda en acı günlerinden birinin 20 Ocak olduğunu belirterek, Azerbaycan ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın geçmişte bağımsızlıkları uğruna çok büyük acılar gördüğünü kaydetti. 
                   Çecen, iki ülkenin bayraklarındaki kırmızı rengi, bağımsızlık yolunda şehit olan insanlardan almıştır.Sovyetler Birliği tankları 20 Ocak 1990'da Bakü'ye girerek masum insanları şehit etmişlerdir.   Azerbaycan halkı ise   balytalarla, sopalarla tanklara karşı koymuştur. 20 Ocak  Azebaycan'ın bağımsızlık ve istiklal yolunda önemli bir yeri olmuştur. Bağımsızlığa giden ilk adım olmuştur.
    20 Ocak 1990'da Bakü'ye saldıran emperyalist güçler ırk, din, mezhep ayrımı yapmadan topyekün katliam yapmışlar. Amaç olarak da Azerbaycan'ı kontrolleri altına almaya çalışmışlardır. Ama bu olayla Azerbaycan'ın bağımsızlık yolunda hızla ilerlemesi için kıvılcımı ateşlediklerinin farkında bile olmamışlardır. Azerbaycan vatandaşlarının kanlarını dökerek Azerbaycan'ı yok etmeyi hedeflediler ama Azerbaycan tıpkı 1918'de olduğu gibi yeniden bağımsızlığın küllerinden doğdu. Bu coğrafya acılarla yoğrulmuş önemli bir coğrafya. Azerbaycan Kafkasların, Türkiye ise Avrupa'nın parlayan yıldızıdır.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.