AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarih : 2017-01-27 / Kategori : Sağlık

AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI EĞİTİMİ VERİLDİ

Iğdır Devlet Hastanesinde Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğitimi Verildi

 

         Sağlık kuruluşlarında yazılan her 3 reçetenin birinde gereksiz antibiyotik olması ve zamanla antibiyotiklere karşı direnç gelişmesi üzerine Sağlık Bakanlığınca Akılcı Antibiyotik Kullanımı projesi kapsamında Hızlı antijen testi kullanılmaya başlanmıştır.
        Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Iğdır Devlet Hastanesinde 23.01.2016 günü Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Aytaç ERDEM tarafından ‘‘Grup A Streptokok Akut farenjit Tanı ve Tedavi Eğitimi’’ düzenlendi.
      Uzm. Dr. Hüseyin Aytaç ERDEM tarafından yapılan eğitimde Grup A streptokoklar, Hızlı Antijen Testlerinin Kullanımı ve Sağladığı Yararlar konusunda bilgilendirme yapıldı.
   Eğitime acil servis, çocuk hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve iç hastalıkları dalında uzman hekimlerin katılımı sağlandı.
    Yapılan bu eğitim ile hızlı antijen test kitlerinin kullanımı ve antibiyotik kullanma skorlarını içeren bilgiler verildi. Buna göre hızlı beta testi belirleyici olacak. Hekimlerin beta mikrobunu muayene sırasında yapılacak olan hızlı antijen testi ile tespit etmeleri artık mümkün. Test sonucunun ‘pozitif’ çıkması halinde hastalara antibiyotik reçete edebilecek ve böylece gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilecektir.
Vatandaşlarımızın da bu projeye destek vererek hekimlere antibiyotik yazmaları konusunda ısrar etmemeleri tedavilerinin tamamlanması ve mikropların direnç kazanmaması için önemlidir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası